RAI Amsterdam

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

RAI Amsterdam: aantrekkingskracht op alle schakels van het eventvak

Knappe venue die kan zeggen dat ze al meer dan een eeuw (ja, bijna 125 jaar mensen!) ervaring heeft met de organisatie van grootse events en congressen. Met het samenbrengen van mensen, zowel fysiek als virtueel. Met name uit verschillende markten en sectoren wereldwijd, maar ook van Hollandse bodem. Het icoon aan de Amsterdamse Zuidas dat zich sinds 1895 met zijn diepe wortelen steeds verder uitbreidt! Als je nu nog niet kunt raden over welke gigantische evenementenlocatie we het hebben, helpen we je een handje: RAI Amsterdam natuurlijk. De eyecatcher langs de A10 die niemand kan ontgaan!

Vanuit het internationaal geënte Amsterdam heeft de RAI een aantrekkingskracht op alle schakels van het eventvak; van eventplanners tot leveranciers en van awardshows tot topcongressen en beurzen van naam & faam.

Vergaderen, feesten of cultuur opzoeken

Maar wist je ook dat je in de RAI kunt vergaderen in een klein(er) gezelschap dan je zou verwachten? Al vanaf 5 personen heb je een schitterend uitzicht over de hoofdstad vanuit het hart van de RAI: Elicium. In dit pand vind je ook de ballroom, ideaal voor feestavonden. En uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat het RAI Theater – overigens een van de grootste theaters van de stad – een sfeervolle en comfortabele venue op zichzelf is voor uitreikingen of presentaties.

Ideale hub: bereikbaarheid gegarandeerd

We zouden kunnen doorgaan met opsommingen en strooien met grote cijfers (112.200 vierkante meters verhuurbare ruimte, 12 hallen en 3 onderling verbonden congreslocaties, to name some), maar van de ‘soft skills’ worden we ook warm! Want: drie hoeraatjes voor bereikbaarheid en parkeergelegenheid. Niet alleen om ‘aan te rijden met eigen vervoer’, ook als je in een paar minuten in het centrum wilt zijn, kan dat eenvoudig met de Noord-Zuidlijn.

rai amsterdam - concert - event - locatie
rai amsterdam - concert - event - locatie

nhow Amsterdam RAI; headquarters voor bezoekers en event organisers

Als je alles al in huis hebt wat een eventhart laat kloppen, wat kun je er dan met de beste bedoelingen nog bij bedenken? Juist! Een dik hotel dat al voor opening (10 januari 2020) een flink aantal awards weet binnen te slepen: nhow Amsterdam RAI, de headquarters voor bezoekers, exposanten, leveranciers en organisatoren van events. Het door Rem Koolhaas van OMA ontworpen gebouw werkt als een magneet: in dit 24-verdiepingen tellende hotel wil je geweest zijn en dan op z’n minst om inspiratie op te doen in de skylounge.

Strand Zuid: de urban beach van de hoofdstad

Toch liever met de voetjes op de beursvloer… of eigenlijk in het zand? Ook dat kan! Direct naast de RAI vind je strandpaviljoen Strandzuid, dat overigens in de winter omgedoopt wordt tot Zuidpool. Welk seizoen het ook is; je kunt aanmeren bij deze urban beach en daarmee jouw event combineren met een varend uitje door de Amsterdamse grachten.

rai amsterdam - concert - event - locatie

Duurzaamheid kent vele gezichten in de RAI

Naast zaken zoals recycling, duurzame inkoop en de programmering van duurzame thema’s, zoekt RAI Amsterdam aansluiting met haar directe omgeving. Een sympathiek voorbeeld hiervan zijn de ‘donation rooms’: standhouders van events kunnen overgebleven materialen inleveren zoals meubilair, planten en elektronica. Deze worden ter beschikking gesteld aan maatschappelijke organisaties uit de buurt. Hoe nobel en MVO!

Mensen & middelen in huis

Als je dacht dat je alles wel opgesomd had: NOT! We zouden namelijk niet volledig zijn als we niet zouden melden dat RAI Amsterdam alle catering in huis heeft met haar basement chefs! Geldt overigens ook voor alle andere aanverwante diensten… iets met ‘alles onder een georganiseerd dak’ voor de 1,5 miljoen bezoekers per jaar 😉

Beeld: RAI Amsterdam

Kenmerken

 • Multifunctionele locatie 
 • Maak gebruik van onze kennis & netwerk
 • 125 jaar ervaring en expertise
 • Alles onder 1 dak

Eigenschappen

 • Ligging
  Aan de snelweg In het stadscentrum
 • Bereikbaarheid
  Bereikbaar per openbaar vervoer Eigen aanlegsteiger Nabij luchthaven Nabij snelweg Nabij treinstation
 • Faciliteiten
  (Dak)Terras Airconditioning Audio visuele middelen Binnenruimte Buitenruimte Catering Exclusiviteit mogelijk Geluidsinstallatie In-/outdooractiviteiten Invalidentoegankelijk Overnachting mogelijk Plug & Play Restaurant Theater WIFI
 • Geschikt voor
  Bedrijfsfeest Beurs & Expositie Congres Festival Meerdaagse Bijeenkomst Productpresentatie

Locatie RAI Amsterdam

Branchenieuws van RAI Amsterdam

 • logo basement chefs

  Start Pop-Up ROC-opleidingsrestaurant Warmoes in de RAI

  16 januari 2023
 • rai amsterdam - locatie - cisco live europa - event

  Cisco kiest voor RAI Amsterdam

  13 februari 2020