Van showroom naar meeting- en eventlocatie, een organisch verdienmodel

Hoe een interieurprojectontwikkelaar dé zakelijk hotspot van Utrecht creëerde

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Meeting Depot - gymzaal

Meeting Depot in Utrecht is veel. Gelukkig maar! Veel ruimte, veel kleur, veel inspiratie. En vooral: veel verrassingen! Te beginnen met de buitenkant. Sta je op de stoep, dan vraag je af waar je in hemelsnaam terecht bent gekomen. Niet onze woorden, maar die van Hospitality & Event Manager Nicole Prinz. Maar, vult ze aan: “Ben je eenmaal binnen, dan denk je ‘wauw, wauw, wauw’. Ik kon zelf de eerste weken niet stoppen met foto’s maken.” Klinkt als een plek waar je wilt vergaderen toch? We’ll do you one better: het stopt hier niet bij vergaderen, in deze one stop shop wordt je meeting of event een feestje.

Zoveel dus om te vertellen, want zoveel waar de Utrechts vergader- en eventlocatie Meeting Depot ons mee verrast. Laten we beginnen bij waar het ooit begon. Het Rever Belevingscentrum; de showroom.

Meeting Depot - vergadertafel

Van showroom naar meeting- en eventlocatie

Wat je (waarschijnlijk) nog niet wist, is dat Meeting Depot onderdeel is van moederbedrijf Rever Interieurprojecten. Dat wat nu door grote en kleine bedrijven gebruikt wordt om te vergaderen, zijn ook de showrooms voor het interieurdesign. Nicole: “Hier ontwikkelde Rever het ‘Belevingscentrum’. Thema’s worden gepresenteerd en er wordt in praktijk gebracht wat je met materialen kunt doen en ervaren hoe een prettige werkomgeving wordt beleefd. De reacties van klanten (van Rever dus) waren zo enthousiast. Letterlijk werd vaak gezegd: “Wauw, hier zou ik zelf willen werken!”. Langzaam maar zeker ontstond zo het idee om dat ook echt mogelijk te maken.

Meeting Point - vergaderzaal
Meeting Point - vergaderzaal

Wisselwerking tussen de klanten

Begin 2019 werd daad bij woord gevoegd en Meeting Depot was geboren. Het bleek een gouden zet, waarbij de wisselwerking tussen de twee bedrijven een schot in de roos was.  “We gebruiken de ruimtes om onze Rever-klanten tijdelijk te laten werken wanneer wij voor hen een interieurstyling of -verbouwing doen. Andersom komen er ook opdrachtgevers die de ruimtes boeken voor een meeting of een event, maar aan het eind van de dag enthousiast zijn en letterlijk zeggen: ‘dit wil ik ook voor ons pand’. Zo wordt een MD-klant, een Rever-klant.”

Van speelkwartier tot bruin café

And who can blame them? De ruimtes zijn allemaal verschillend maar stuk voor stuk stijlvol, modern, functioneel en inspirerend.”‘Setting is everything!’, een ruimte moet ‘werken’ voor onze mensen, alsook voor onze gasten. Wanneer een setting bijdraagt aan datgene wat je (met je team) wilt doen, haal je veel meer rendement uit hetgeen je doet en bereik je eerder je doel. Zo hebben we onlangs ons theater uitgebreid door er een geheel nieuwe koffiecorner aan toe te voegen. Dit is een heerlijke ruimte om te relaxen, waar een oldtimer truck het decor siert. We wilden deze ruimte echt iets unieks geven met fraaie graffiti boven een originele New York metrobank. Erboven hangt een oude zeecontainer, de play room. Met een flipperkast, tafelvoetbal en een racing Playseat. Hier kun je tijdens een intensieve workshop of presentatie even uit je hoofd komen!” Een speelkwartiertje op een drukke schooldag, we like!

Meeting Depot - bruin cafe

Van vergaderen naar festiviteiten

Niet alleen de ruimtes, maar ook het concept is altijd onderhevig aan verandering en wordt vernieuwd – en verrijkt! – waar je bij staat. Zo zijn de prachtige ruimtes ook beschikbaar als fotografie- en filmlocatie en biedt de organisatie nog meer. “We zagen dat bedrijven na een lange, vaak intensieve dag behoefte hadden om ontspannen af te sluiten. Nog even samen borrelen of een hapje eten. In plaats van dan Utrecht centrum in te moeten, waar parkeren lastig is en verre van gratis, hebben we ook die mogelijkheden gewoon naar het depot gehaald. In samenwerking met diverse koks en cateraars uit de omgeving, bieden we ook borrels en diners aan. Het werkt fantastisch: de gasten gaan even borrelen in onze authenieke bruine kroeg (ook te huur als vergaderruimte) en wij dekken ondertussen de tafel voor een heerlijk diner. Ze hoeven alleen nog aan te schuiven!”

Een one stop workshop

Deze locatie heeft het allemaal. Want mocht bovenstaande je nog niet overtuigd hebben, bedenk dan even dat ze ook workshops aanbieden. Ook hiervoor zijn externe samenwerkingen opgezocht. “Een meer strategische activiteit is bijvoorbeeld de Rent a War Room workshop, waarbij een team van professionals bedrijven begeleiden in strategische plannen, in spelvorm. Zij zijn zelf groot voorstander dit juist niet op kantoor doen bij klanten, en klanten willen graag niet alleen maar vergaderen, maar ook een beetje (inter)actie.” Win-win in de one stop shop dus! Je kunt hier ook koken, leren lachen of luisteren met je ogen. En nog zoveel meer! Van hippe vogels uit de mode-industrie, tot hardwerkende zorginstanties en alles ertussenin: na een dagje Meeting Depot wil je niets anders meer.

Meeting Depot - whiteboard papier

De praktische zaken

Meeting Depot heeft tien verrassende en inspirerende meetingruimtes. De mogelijkheden zijn eindeloos en het team denkt graag met je mee. Ontdek de locatie en geef je ogen eens goed de kost!

Beeld: Lakerveld-fotodesign