Van Lanschot Kempen plant 1 boom per bezoeker op élk intern en extern event

Ik zie door de bezoekers het bos niet meer

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

“Hi Bas, hoe gaat ie? Ik heb onlangs een maatschappelijk partnership gelanceerd wat denk ik wel inspirerend is. Even bellen?” Als ik dit bericht van Sander Kloots, Sponsoring & Events Lead bij Van Lanschot Kempen, ontvang, is mijn nieuwsgierigheid gewekt en hebben we al snel telefonisch contact.

In het gesprek wordt al snel duidelijk dat Sander met zijn team een flinke stap verder gaat dan menig ander boom-initiatief en dat duurzaamheid en merkbeleving perfect hand in hand kunnen gaan!

Niet elke boeking, maar elke bezoeker een boom

“Toen anderhalf jaar geleden onze nieuwe CEO begon, was één van de eerste dingen die hij aangaf dat hij een partnership wilde aangaan op het gebied van duurzaamheid. Waarom? Enerzijds omdat in onze missie letterlijk staat dat wij als ons wealth manager richten op het behoud en de opbouw van vermogen op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. Anderzijds willen wij ook bewustzijn creeren onder relaties en collega’s over de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid waar wij als maatschappij voor staan. Ik ben samen met collega’s op zoek gegaan naar een passend initiatief. Met de gedachte dat we iets dicht bij huis wilden doen én omdat in het eeuwenoude oude logo van familie Van Lanschot een boom zit verwerkt, kwamen we uiteindelijk bij Stichting StukjeNatuur terecht. Voor elke bezoeker die een intern of extern event in binnen- of buitenland van ons bezoekt, doneren wij één boom die in één van drie regio’s in Nederland wordt gepland. Daarbij worden naaldbomen vervangen door klimaatbestendige, inheemse boomsoorten die zorgen voor een diverse biodiversiteit.” Dit sluit perfect aan bij een van de drie focusthema’s op het gebied van duurzaamheid van Van Lanschot Kempen, namelijk klimaat en biodiversiteit: het milieu helpen sneller te herstellen door bij te dragen aan energietransitie en biodiversiteit.

Merkbeleving pur sang

Zonder dat we andere organisaties met boom-plant initiatieven te kort willen doen, zijn we wel enorm enthousiast door het feit dat echt elke aanwezige bezoeker een boom vertegenwoordigt. “Ik wil het hele jaar door aan onze relaties en collega’s ons verhaal kunnen vertellen. Op deze manier kan ik het in de uitnodiging, op de registratiepagina en op het event zelf benoemen. En na afloop ontvangt elke bezoeker een digitaal certificaat voor het Van Lanschot Kempen bos.”

Vooral het feit dat de organisatie samen met collega’s en relaties de bomen gaat planten en daarnaast 40 jaar lang haar naam mag verbinden aan het stuk bos zorgt voor enorme brandversterking. Naast het bord met de naam wordt in bos ook een Van Lanschot Kempen bank geplaatst; té grappig bedacht!

“Onze doelstelling is minimaal 10.000 bomen per jaar te planten. Met het personeelsfeest voor 1.300 personen twee weken terug zijn we daarin al goed op weg.” Of zoals wij zouden zeggen; er zit al (Van Lan)schot in de zaak!

Beeld: Van Lanschot Kempen (Sander Kloots – Sponsor & Event Lead, Van Lanschot Kempen, Frank van Raak – Wethouder Leefomgeving, Alphen-Chaam, Maarten Edixhoven – Voorzitter Raad van Bestuur, Van Lanschot Kempen, Will Oppo  – Co-founder en Voorzitter Bestuur, StukjeNatuur, Dirk van Hout – Co-founder en Directeur, StukjeNatuur, Arno Neijts – Directeur, Bosgroep Zuid Nederland)