Venues

Transformatie Philharmonie Haarlem naar PHIL klinkt als muziek in de oren

Nieuwe koers, nieuwe identiteit

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Philharmonie Haarlem positioneert zich met naamswijziging de komende jaren als eigentijds muziekhuis. PHIL is weliswaar een historische locatie, maar de energie die er heerst is opvallend verfrissend. Logisch, want in 2005 is de locatie al fantastisch verbouwd.

Tijd om die beleving beter over te brengen! Met theater en dans in de Stadsschouwburg en klassieke en popmuziek in de PHIL, ziet de laatstgenoemde zichzelf niet meer als theater, maar als een muziekgebouw. Wij zeggen: de Haarlemse Paradiso in XL-versie. Terechte vergelijking, want de Grote Zaal transformeert met 1.200 zit- en 1.600 staplaatsen steeds vaker tot een sfeervolle poptempel. En dan heb je nog de Kleine Zaal die door de intieme opstelling het gevoel geeft dat je op elk van de 408 stoelen op de eerste rij naar je favoriete artiest kijkt. De naamswijziging is goed om meer en een divers publiek aan te trekken, maar ook goed voor jou als organisator.

Hidden gem in de binnenstad

Met de naamsverandering wordt niet alleen de publiekelijke programmering aangepakt, maar worden ook de inrichting en horeca eigentijdser en het gebouw in zijn geheel opener. Goed zo, want deze ‘hidden gem’ in de binnenstad laat van buiten absoluut niet haar ware potentie zien. Sterker nog, van binnen is PHIL prachtig en biedt ze ontzettend veel mogelijkheden. Voor ieder event is een geschikte ruimte, elk met zijn eigen specifieke karakter. Niet voor niets dat gasten bij binnenkomst twee wow-momenten beleven; enerzijds de verrassing dat er achter die kleine gevel zo’n groot gebouw schuil gaat en anderzijds de gave combinatie van oud versus nieuw door het spel van glas en staal tegen de 150 jaar oude muren.

Onthulling logo PHIL
DollyDots_Philharmonie_Grote zaal
Wende_PHIL
DollyDots_Philharmonie

Diverser, bruisender, flexibeler

Prachtig natuurlijk dat PHIL zich samen met Patronaat hard maakt voor een Haarlem als muziekstad, maar wat heb jij hier als organisator aan? Heel veel! De nieuwe koers wordt namelijk weerspiegeld in een eigentijdse en frisse identiteit. Zo worden de foyers, waaronder de Blauwe Zaal, deze zomer voorzien van een nieuwe inrichting en horecafaciliteiten. Daarnaast gaat de locatie intensiever ingezet worden voor evenementen. Dat betekent (nog) meer flexibiliteit om jouw aanvraag optimaal te bedienen. Sterker nog; als je er op tijd bij bent, kan je bij PHIL alle dagen van de week terecht. Hoe lekker is dat?!

Waylon_Philharmonie_
LAKSHMI_Philharmonie

Teamwork makes the dream work

Dezelfde flexibiliteit merk je bij het team. Vorig maand nog stampte ze in slechts vier weken een event voor 500 personen uit de grond, waarbij de programmering werd verschoven en technici, sales team en event managers nauw samenwerkten om een onvergetelijke ervaring te creëren.

Wat dat betreft zit er maar één ding op, namelijk een locatiebezoek om na een paar minuten al te zeggen “Ik wil PHIL!”

Grote Foyer - Philharmonie Grote Foyer verbindt alle ruimtes
phil-haarlem-kleine-zaal-leeg Kleine Zaal: intiem en warm
Phil Haarlem_Grote zaal Grote Zaal: Paradiso XL

Beeld: PHIL Haarlem, Peter van Heun en Bibi Veth