Solo optreden met robot-orkest zorgt voor betoverende sfeer

Een harp, een Ikea doosje en mini-robots

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Remy van Kesteren met robot-orkest

Wat doe je als je een bekende muzikant bent in de klassieke muziek en opeens beseft dat de muziek ‘op’ is? Dan stap je over op de popmuziek en creëer je je eigen robot-orkest, zodat je tijdens de solo-shows niet alleen op het podium staat, aldus Remy van Kesteren. Super gaaf, ook voor events!

Remy zijn nieuwe album met artiest Fink was klaar, maar hij had al een solo-tour gepland staan en bleef zitten met de vraag “Hoe kan ik de muziek van die plaat naar het publiek meenemen?”. De visual designer voor die tour, Jurjen Alkema van Blauw Uur, maakt in zijn vrije tijd allerlei kleine robots en zo was het idee geboren en hebben ze samen het robot-orkest ontwikkeld.

Een geweldige act voor events waar robotisering of innovatie de boventoon voeren

Hoe gaat dat precies in zijn werk? Terwijl Remy op zijn harp speelt, wordt hij bijgestaan door bakjes van de Ikea en zelfspelende xylofoons. In totaal zijn er tien mini-robots die elk een eigen instrument bespelen of klank ten gehore brengen. Dit alles wordt aangestuurd door een computer.

De muziek van Remy is betoverend, haast hypnotiserend. Je wordt helemaal meegenomen in zijn verhaal. Perfect als act tijdens een congres of op een corporate event waar hij samen met zijn robots een nummer speelt en op de achtergrond een openingsfilm wordt afgespeeld waar de purpose van het event op sferische wijze wordt getoond.
Hoe een optreden van Remy met het robot-orkest eruit ziet? Zo.

 

Beeld: Kaupo Kikkas