Venues

Postillion Rotterdam is na grondige verbouwing klaar voor de toekomst

Plug & play locatie vol maatwerk mogelijkheden

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Op 1 april 2015 nam Postillion hotelgroep met het beheer van het WTC Convention Centre in Rotterdam haar eerste stapjes in de wereld van de grote steden. Fast forward naar voorjaar 2022 en Postillion staat stevig verankerd in de Randstad, met als laatste paradepaardje de stevige verbouwing van datzelfde WTC Congrescentrum. Maar nu inclusief 168 hotelkamers. Midden in het centrum van de stad. Wow!

Met de verbouwing verandert de locatie van een plek waar je alle aankleding als opdrachtgever mee moest nemen, naar een prachtige plug & play-venue waar naast alle vaste voorzieningen volop mogelijkheden zijn voor een volledig maatwerk-event.

Een iconische locatie

In gesprek met Erik-Jan Ginhaar, algemeen directeur Postillion Hotels, vertelt hij over zijn fascinatie voor de Rotterdamse vestiging. “Ik heb nooit begrepen dat er gebouwen zijn die een uitzonderlijke behandeling verdienen. Maar na deze verbouwing snap ik dat echt. Er heerst een grandeur rondom deze locatie. Het is een icoon in Rotterdam en dat voel je als je er rondloopt.”

De verbouwing liep in dit ‘multi-tenant gebouw’ trager dan ze bij Postillion Hotels gewend zijn. “Maar dat komt omdat de kwaliteit van ongekend hoog niveau is. Bouwinvest is in staat om het gebouw te geven wat het verdient, waarbij het op veel vlakken is teruggebracht in oude glorie, maar tegelijkertijd technisch gezien klaar is voor de toekomst.”

Postillion Rotterdam - vergaderen en overnachten

Veel mogelijkheden voor (grote) events

Het hele gebouw is ruim 55.000 m2 groot, waarvan het congrescentrum 8.300 m2 beslaat. Dit Convention Centre is met veel gevoel aangepakt. Zo geeft de hoogte van twaalf meter de Rotterdamhal en Expohal een majestueuze uitstraling.

Daarnaast is het heerlijk om te beschikken over direct daglicht met uiteraard mogelijkheden tot verduistering. Wil je één zaal voor 1.000 gasten in theateropstelling, twee ruimtes voor 500 gasten of een grote beursvloer met stands? Het kan allemaal. Zelfs uiteengaan in 27 subzalen is mogelijk. En dat inclusief plug & play-toepassing, want overal zijn AV-voorzieningen aanwezig.

Postillion Rotterdam - vergaderen en overnachten
Postillion Rotterdam - vergaderen en overnachten
Postillion Rotterdam - vergaderen en overnachten
Postillion Rotterdam - vergaderen en overnachten

Spiksplinternieuw hotel inclusief historische elementen

Het hotel telt 168 kamers die van alle moderne gemakken voorzien zijn, zoals smart-tv’s met ingebouwde Chromecast en een POS-systeem, zodat berichten op het scherm getoond kunnen worden. Daar kan je conceptueel gezien hele toffe dingen mee doen!

Nieuw betekent overigens niet kil, want het designmeubilair wordt slim afgewisseld met authentieke details zoals de kaal gelaten plafonds, de in oude stijl teruggebrachte kozijnen en in sommige kamers zelfs grote kasten die zijn voorzien van de monumentale deuren uit de oude kantoren van het WTC. Hoe gaaf is dat?!

Postillion Rotterdam - vergaderen en overnachten

Postillion van alle markten thuis en voor elke markt geschikt

We hebben het al vaker gezegd; we vinden dat Postillion een sterk onderscheidende bedrijfscultuur heeft waarin pure gastvrijheid echt voorop staat. Dat ervaar je als gast én als opdrachtgever van een event.

Of je nou kiest voor het midden in het centrum gelegen hotel vol allure in Rotterdam, het juist uitstekend bereikbare hotel inclusief exclusief af te huren congrescentrum in Amsterdam, de nationale vergaderhotspot in Bunnik of het hotel in Den Haag waar in het eerste kwartaal van 2022 een zaal voor 1.500 gasten wordt geopend… Postillion is (postilli)on fire. Dat noemen we nog eens klaar zijn voor de toekomst!

Beeld: Postillion Hotels