Venues

Nederlands Openluchtmuseum vertelt historisch verhaal met imposante lichtprojecties en videomapping

Deze herfstvakantie heb je alvast één bezoek gepland staan!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Vliegtuigen en bommen vlogen over, baby’s werden geboren en de mannen wasten zich in de vijver. Dit is het waargebeurde verhaal van een oud-bewoner van het Nederlands Openluchtmuseum. Inderdaad, oud-bewoner. In de Tweede Wereldoorlog woonde hij samen met andere Arnhemse evacués tijdelijk in het museum.

Tijdens de herfstvakantie word je meegenomen in de herinneringen die hij als kleine jongen beleefde. Hoe? Zijn stem voert je via verlichte paden langs indrukwekkende lichtprojecties op de gebouwen om zo dit meeslepende verhaal te beleven. Interessant als bezoeker, maar helemaal als onderdeel van een zakelijke bijeenkomst. Die meeting ga je nooit meer vergeten!

Uitgelicht - Nederlands Openluchtmuseum - Jorrit Lousberg 1 Fotograaf: Jorrit Lousberg

Verhalen gevangen van opgevangen bewoners

Tijdens de Slag om Arnhem, 80 jaar geleden, moesten alle inwoners de stad verlaten nadat de Duitse autoriteiten een evacuatiebevel uitroepen. Veel inwoners trekken naar het noorden en oosten van het land. Ongeveer 600 Arnhemmers blijven liever dicht bij huis en gaan naar het Openluchtmuseum, dat net buiten het te evacueren gebied valt, als tijdelijke verblijfplaats. Een bijzondere tijd. Want hoe woonden de opgevangen Arnhemmers? Hoe kwamen ze aan eten? Hadden ze een keuken? Moesten ze werken? Gingen kinderen naar school? Deze en andere vragen komen allemaal aan bod.

Indrukwekkende lichtprojecties en uitgelichte objecten in het museumpark nemen je mee terug in de tijd van de evacués. Een bijzondere wandeling waar dit onderbelichte verhaal écht tot leven komt. Zo’n 40 historische gebouwen en objecten tonen allerlei geïllustreerde herinneringen van de oud-bewoner.

Combineren met zakelijke meeting

Eerder schreven we al over het nieuwe foodconcept ‘De Smaak Karavaan’ waarmee de locatie slim inspeelt op de festivalisering van events. Waar dit concept normaal enkel voor groepen kan worden ingezet, staat de karavaan tijdens Uitgelicht op twee horecapleinen. En daar kan jij als groep ook gebruik van maken. Combineer een vergadering of diner met een bezoek aan Uitgelicht. Dan sla je twee vliegen in één klap, want unieke meeting + unieke experience = een onvergetelijke ervaring!

Terwijl de zomer hier net pas begint, zijn ze bij het Nederlands Openluchtmuseum al bezig met het plannen van de winterperiode. Er komen weer veel leuke activiteiten aan, compleet met nostalgische Winterkermis, spannende attracties, sfeervolle verlichting, wintermarkt en meer. Zo wordt het succes van de rolschaatsbaan in de wintermaanden gevierd door de Spiegeltent te vervangen door een twee keer zo grote oude botsautobaan. Hoe tof?!

Ontdek eerst van 18 oktober tot en met 3 november de verhalen van vroeger tijdens een wandelroute van 1,5 kilometer en laat je verrassen door geluidseffecten, prachtige illustraties én de verlichte natuur om je heen.

Wat ons betreft wordt een bezoek aan Uitgelicht voor iedereen verp-lichte kost!

Uitgelicht Nederlands Openluchtmuseum - Jorrit Lousberg 2 Fotograaf: Jorrit Lousberg

Beeld: Jorrit Lousberg