Gastblog: Wijn op events meer smaak geven door interactieve beleving

Een White (wine) table waar je ook rode wijn mag proeven

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
event inspiration | Daarnhouwer (256)

Catering is een onmisbaar ingrediënt van een event. Maar hoe kan je dit inzetten als middel dat het de beleving versterkt? Het is zinvol en leuk om dit te doen met elementen die zintuigen prikkelen. Zien, proeven, voelen, horen en ruiken. Bij iedereen bekend, maar hoe pas je het toe?

Aan tafel met wijnkenners

Meisjes van de Wijn hebben hier een gave tool voor ontwikkeld, namelijk de white table. Dit is een interactieve tafel die reageert op het plaatsen van een fles op de tafel. Zodra de fles op de tafel wordt geplaatst, projecteert er een verhaal (met geluid) over deze bewuste wijn op de tafel. Door de fles te schuiven ontdek je steeds nieuwe elementen en informatie over deze wijn, zoals de afkomst (de regio), het soort druiven dat in de wijn zijn verwerkt, het rijpingsproces en de smaken zoals de kenbare kruidige, houtige en fruitige smaken die in de wijn te proeven zijn.

event inspiration | Daarnhouwer_BySylvanaLansu (78) - wijn

Op maat mogelijkheden voor ieder event

Naast deze white table creëerde ik samen met eigenaar en medeoprichter Milan Gennissen nog een zintuig prikkelend concept, namelijk de wine & spice bar. Een concept, perfect passend bij de opdrachtgever wiens core business het importeren van specerijen, kruiden en koffie was. Voor de bar zijn wij ons gaan richten op precies die kruiden die geïmporteerd worden door dit bedrijf. Hier hebben we vervolgens de match gezocht bij de juiste wijn. Met de simpele, maar doeltreffende vraag: welke van deze kruiden komen terug in de geuren en smaken van onze wijnen?

De bar zelf was volledig aangekleed met alle kruiden uit de wijnen. Van vers tot gedroogd en van gemalen tot in haar originele vorm. De meiden die bij deze bar stonden namen alle gasten mee in de wereld van geuren en smaken door te laten proeven van alles wat er op deze bar te vinden is. Het is altijd lastig om te benoemen wat je herkent in wijnen, echter als je eerst hebt kunnen ruiken of proeven van een bepaald product is de link een stuk makkelijker gelegd.

Simpel en doeltreffend. Dat smaakt naar meer! Mooi, want de Meisjes van de Wijn hebben nog een aantal leuke concepten, zoals een leuke zomerse sangriabar, dus neem gerust eens een kijkje op hun website.

Beeld: Fotograaf Sylvana Lansu