Flashmob van een loepzuiver koor

Hoe je de stemming maakt met mooie stemmen uit een onverwachte hoek

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
DeKoor pop up flashmob zangkoor events

Op de openingsreceptie van BUNK Utrecht zagen we een originele manier om het toegestroomde publiek te verrassen. Nadat de volle zaal werd gevraagd om muisstil te zijn voor de officiële opening, begon er er iemand in het publiek uit volle borst te zingen, en toen nog één. “Hè? Hoor jij er ook bij?!”

Voordat we het wisten, waren we omringd door een compleet meerstemmig koor, dat zich onopvallend onder het publiek had gemengd. Ondanks de moeilijke akoestiek van de langwerpige lobby was de opening zo toch een luid en duidelijk feit. Flashmobs voelen misschien wel een beetje gedateerd, maar dit was een mooi concept, prachtig uitgevoerd!

Lees ook: BUNK herbestemt kerken tot unieke slaapaccomodatie

Popup close harmony, up close

Er was dan ook niet zomaar een koor geboekt. Het Utrechtse Dekoor is viervoudig wereldkampioen in jazz & pop en trad op met de Rolling Stones en op Pinkpop. Natuurlijk kan ook jij ze op een podium hijsen, maar hun close harmony komt misschien nog wel beter tot z’n recht in een popup optreden op een onverwachte locatie, bijvoorbeeld tijdens een rondleiding door nauwe gangen of juist in de weidsheid van de openbare ruimte. Dat kan dus ook prima op locaties waar versterkte muziek niet tot de mogelijkheden behoort. Scheelt ook weer gedoe met techniek. Ideetje voor je volgende evenement? Wij dachten van wel!

Beeld: DeKoor