Een snelschetsportret van klei interessant voor events?

Zorg voor unieke beelden, letterlijk en figuurlijk!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
gespot | event inspiration | DuKrhvVWwAE9f4e

Op Mandala Festival kwamen we Mooniq Priem tegen; de enige snelschetsportretmaker in Nederland. Zij vertelde passioneel over haar liefde voor de 3D wereld, en specifiek klei. De extra dimensie gaf zoveel meer dan de 2D wereld waarin ze lange tijd succesvol leefde als grafisch ontwerper en video producer. Tijdens dit festivalweekend creëerde zij als artiest portretten van gewillige bezoekers. Het kost je een kleine twee uur (ja, dat is snel voor een kunstwerk!) zitten op een stoel, maar dan krijg je wel een goed gesprek en bijzonder aandenken. Wij dachten met Mooniq mee over de integratie van haar kunstvorm voor de corporate eventwereld… met succes!

Want waar deze art performance zeer interessant is voor events die één of meer dagen duren, geldt voor het gemiddelde business event; kort, krachtig, borrel.

LEES OOK: Geen kleiportret, maar mini-opblaaspop van jezelf

Het Rijksmuseum verrijkt met een snelschetsportret

We zijn echt onder de indruk van wat Mooniq doet. Ze is dit jaar genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs én haar 3D-portret van Rembrandt van Rijn staat in het Rijksmuseum! Aan de kop van Rembrandt werkte ze trouwens wel wat langer dan aan een snelschets. Ze moest tenslotte Rembrandt in 3D bedenken, want wie weet hoe zijn profiel eruitzag? Dit portret is nog tot 15 september 2019 tijdens de expositie Lang Leve Rembrandt is te bewonderen.

Een kunstwerk maken gebaseerd op 2D beeldmateriaal is dus een stuk complexer, maar absoluut mogelijk. Fijn, want hoewel wij de meerwaarde van een live ervaring voor zowel de geportretteerde als Mooniq begrijpen, biedt dit wel extra mogelijkheden.

(Live) inzetbaar bij uiteenlopende events

Vanaf vandaag geen awardshows met saaie gouden-envelop-onthullingen en suffe prijzen meer. Zet een opname van het ambacht van Mooniq in voor het bekendmaken van de winnaar. Drie foto’s van genomineerden en een versneld filmpje waarin een blok klei wordt omgezet tot één van de gezichten is voldoende. En het mooiste van alles: het unieke kunstwerk is meteen de prijs!

Heb je een jubilerende collega of medewerker van het jaar; zet hem of haar in het voortraject op een stoel, druk op record en laat het gesprek en kunstwerk ontstaan. Slim terug gesneden is dit een kort filmpje vol authentieke trots en passie, wat super geschikt is voor externe marketing-doeleinden op beurzen en onboarding events.

Altijd al een Collegetour- of Zomergastenachtig concept in eventstijl willen organiseren met een topspreker, maar deze persoon niet kunnen strikken? Overtuig hem met het unieke cadeau wat live op het podium van hem wordt gecreëerd. Dan komen ze echt wel hoor! Ook heel leuk trouwens bij een afscheidsevent voor de directeur of ander belangrijk persoon.

En laten we niet vergeten; ook tijdens een personeelsfeest is het tof om Mooniq in te zetten. Een prijsvraag in het voortraject kan leiden tot een unieke beleving en cadeau op de avond zelf. Mis je alleen wel een gedeelte van het feest.

Heb jij nog leuke suggesties? We zijn k(l)ei benieuwd!

Beeld: Mooniq