Druk een stempel met dit duurzame cateringconcept van De BorrelFabriek

Lean & Mean to the max

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
borrelfabriek - food - drinks - inspiratie - 4

Heb je wel eens op een event gestaan bij een sitdown dinner en je verbaast over de no show. Nog naast het feit dat het hondsbrutaal is om niet te komen opdagen, zorgt dit ook nog eens voor lege inrichting (met dito sfeer), een chagrijnige keukenbrigade én een onnodige belasting voor het milieu.

Dat moet ook anders kunnen, dachten ze bij De BorrelFabriek. En terecht, want wat zij bedacht hebben is simpelweg geniaal. Yep, wij zijn enthousiast.

LEES OOK: Duurzaam drinken en er ook nog eens stoer uitzien

Uitrollen van een duurzaam concept

Creatief cateren is De BorrelFabriek niet vreemd. Gelukkig maar, want zelf zouden we nooit op het volgende idee gekomen zijn. ‘Lean & Mean’ is vanuit een 100% duurzame gedachte ontstaan. Bah, duurzaamheid. Een containerbegrip waar bij velen de rugharen overeind van gaan staan. Niet volgens dit concept, want dineren aan deze tafel is een herinnering die nog lang meegaat. Geen overbodige tierelantijnen, onnodig veel glazen of kostbare linnen. Terug naar de basis, waarin een vetvrij papieren tafelkleed letterlijk wordt uitgerold!

borrelfabriek - food - drinks - inspiratie - 3

Een stempel die live voor de gast wordt geplaatst, toont aan waar zijn of haar bord is. Inderdaad, less is more, want bestek en borden zijn uit den boze. De seizoensgebonden gerechtjes zijn lekker handzaam of kunnen juist sharing in het midden op tafel worden geplaatst. Scheelt ook weer onnodig borden opmaken in de keuken (en weggooien bij no show). Wow, heerlijk!

borrelfabriek - food - drinks - inspiratie - 1

Is het diner afgelopen, dan wordt het tafelkleed bij elkaar gevouwen en hoppa, de tafel is leeg. Scheelt weer irritant debrasseren terwijl je net lekker in gesprek bent met een collega. En voor de productie is het ook fijn, want menig eventmanager moet in het programma rekening houden met de nodige tijd voor het indekken en debrasseren van de tafels. Hoppa, kan die awarshow tussen de gangen door of de feestavond na het dessert toch weer sneller plaatsvinden. Lekker man.

Nog veel belangrijker; door het gebrek aan materialen aan tafel scheelt het ook weer transportbewegingen. Dat maakt echt een impact! En geloof ons, niet alleen op het milieu, maar ook op de beleving voor de gasten. Dat (lean &) meanen wij!

Beeld: DeBorrelFabriek