De adembenemende Koepelgevangenis geeft je alle vrijheid

Deze venue, hou je vast?!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Nederland wordt steeds onveiliger, als je ‘s lands grootste krant mag geloven. Ze waren in de oorlog al fout en ook nu hebben ze het weer bij het verkeerde eind. Net als de bemoedigende statistieken, bewijzen onze leegstaande gevangenissen het tegendeel. Een aardige bijkomstigheid is dat we daar nu prachtige evenementen in kunnen organiseren. Zo ook in de Koepelgevangenis van Breda, die bekend werd door de opsluiting van mensen die ook fout waren in de oorlog, waaronder De Drie van Breda. Maar deze monumentale Bredase prachtlocatie verdient, zeker onder organisatoren, een heel ander soort roem. Waarschijnlijk is dat dan ook de reden dat die door de uitbaters is omgedoopt tot Future Dome. Er is werkelijk van alles mogelijk, maar vooral de vrouwenvleugel heeft ons hart gestolen!

In deze karakteristieke cellengallerij, waarin tot 2014 nog meer dan 200 vrouwen zaten opgesloten, kun je namelijk dineren aan lange tafels en daarna zelfs overnachten in de cel, op een rustieke stretcher. Je waant je in een film! Durf jij te gaan douchen (wel privé hoor) in het gezamenlijke washok met die knipperende TL-balk?

LEES OOK: Straks kan je shinen in de nieuwste locatieparel van Amsterdam

locatie - koepelgevangenis - futuredome events - 03 Klimaattop - overzichtsfoto atrium
locatie - koepelgevangenis - futuredome events - DinerFutureDome-100
locatie - koepelgevangenis - futuredome events - Fotografie Jules van Iperen 2

Alle kanten van de koepel

Niet iedereen droomt van een nachtje in de cel. Gelukkig zijn ook overdag de mogelijkheden op het terrein van de Koepelgevangenis eindeloos. De naam verraadt al dat hun meest karakteristieke gebouw een koepelvormige cellencomplex is die al in 1883 werd gebouwd. Met 183 identieke cellen, een binnenplaats voor 800 personen en meerdere andere zalen onder een glazen vloer, is het een imposante en veelzijdige locatie. Daarnaast vind je de klassieke kapel die zonder kerkbankjes tot 300 mensen aankan en de statige rechtbank, die nog tot 1986 dienst deed. Verspreid over het terrein zijn er nog diverse andere ruimtes waar de beheerders de sleutel van hebben: modernere cellen, luchtplaatsen, vier wachttorens, vele kantoren en facilitaire ruimtes.

locatie - koepelgevangenis - futuredome events - Fotografie Jules van Iperen 3

Lol in de nor

Dat moet een flinke sleutelbos zijn! En die opent de deuren naar vele soorten events: productlanceringen, vergaderingen, bedrijfsfeesten, teamuitjes, familiedagjes, enzovoort. Ze bieden zelf allerlei activiteiten aan zoals rondleidingen, Levend Cluedo, Archery Tag of te combineren met de Prison Escape, inclusief beangstigende gevangenisdirecteur en super realistische bewakers. Organiseer je een meer inhoudelijk event? Overweeg dan het strategische Lintenspel, waarin je met een grote groep in stilte tientallen linten door de hele koepel moet spannen. Teambuilding, net als in een gevangenisfilm. Laat je liever je eigen fantasie de vrije loop? In deze gevangenis kun je het zelf zo gek niet bedenken of het kan er gewoon.

locatie - koepelgevangenis - futuredome events - De Koepel - Lintenspel 2 kopie
locatie - koepelgevangenis - futuredome events - Fotografie Jules van Iperen

Beeld: FutureDome Events