branchenieuws

CORONANIEUWS: Vanaf 15 februari eerste pilot events in Utrecht, Nijmegen en Almere

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Handen in hartje tijdens event

Fieldlab Evenementen gaat op maandag 15 februari in Utrecht van start met de  praktijktesten, gericht op het vergaren van inzichten en data rondom het verlagen van de besmettingsrisico’s op evenementen.

Eindelijk meer duidelijkheid

Fieldlab Evenementen krijgt de gelegenheid het onderzoek uit te voeren bij acht events. Er wordt onderzoek gedaan door onder andere RadboudUMC en BUAS in samenwerking met Logistics Community Brabant naar contactmomenten in de bubbels en gedrag van bezoekers. Deelnemers aan de onderzoeken ondergaan maximaal 48 uur voor het event een PCR-test en tonen vooraf een negatief testresultaat. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt  toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde  bezoekerscapaciteit, zoals voorheen.

De eerste van de reeks pilot events vindt maandag 15 februari plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Daar organiseert Eventplatform een zakelijk congres. Zaterdag 20 februari speelt Guido Weijers een voorstelling, eveneens in het Beatrix Theater. Het derde onderzoek wordt georganiseerd rondom de thuiswedstrijd van N.E.C. in de  Keuken Kampioen Divisie tegen De Graafschap. De wedstrijd gaat op zondag 21 februari van start in het Goffert Stadion in Nijmegen. Op zondag 28 februari speelt Almere City FC  een thuiswedstrijd tegen Cambuur met testpubliek.