branchenieuws

Unmute Us kondigt tweede editie aan van protestmarsen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
UNMUTE US protestmars Amsterdam- foto Kirsten van Santen

Vandaag ontving de organisatie van Unmute Us een eerste reactie naar aanleiding van de protestmarsen van 21 augustus, namens minister Blok van Economische Zaken. “Die uitnodiging om volgende week in gesprek te gaan, is wat ons betreft een zoethoudertje en geeft geen enkele blijk van begrip van de reden(en) waarom we afgelopen zaterdag in grote getale de straat op zijn gegaan”, aldus Unmute Us. En daarom heeft de organisatie besloten om nieuwe protestmarsen te organiseren op 11 september.

Na de succesvolle Unmute Us demonstratie op zaterdag 21 augustus, met zeker 70.000 demonstranten en meer dan 2500 aangesloten organisaties, wacht het samenwerkingsverband van de evenementenbranche en de cultuursector nog steeds op een inhoudelijke reactie uit Den Haag. “Dat uit de ivoren toren niet meer komt dan een uitnodiging voor een gesprek zien wij als een zwaktebod waaruit blijkt dat ze de antwoorden ook niet hebben. Dit sterkt ons in onze overtuiging dat dit beleid gebaseerd is op willekeur. Wij blijven vechten voor heropening en kondigen nieuwe demonstraties aan op 11 september en roepen iedereen op om met ons mee de straten op te gaan.”

Afgelopen zaterdag werd gedemonstreerd om een duidelijk signaal richting Den Haag af te geven: zo kan het niet langer, we laten ons niet de mond snoeren. Na 21 augustus is de boodschap extra kracht bijgezet met een open brief met daarin acht duidelijke vragen aan de verantwoordelijke ministers. Noch de demonstratie als de brief en de ophef in de maatschappij hebben echter geleid tot een antwoord.

Voor de nieuwe demonstraties op 11 september roept Unmute Us organisatoren en artiesten uit alle hoeken van de evenementensector en uit iedere stad op om zich aan te melden via unmute-us.nl.