Loop jij mee met de Unmute Us protestmars? Wij ook!

Event Inspiration staat vierkant achter Unmute Us

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
All startlocaties Unmute Us

Vanaf het begin van de coronacrisis heeft de evenementenbranche geluisterd. We hebben aangehoord en ingestemd. Niet alleen jongeren maar iedereen. Met veel geduld hebben we gewacht, gewacht en gewacht. Maar het kabinet hield ons op mute.

Tot nu. De acties van het kabinet stroken niet met de beloftes. Daarom komen wij in actie. Want hoe hard we ook roepen. Wat we ook zeggen. Alleen de overheid kan ons unmuten. Het is tijd voor een protest. Unmute Muziek, Unmute de lach. Unmute onze stem. Unmute de belofte waar we al te lang op wachten.

Daarom sluit Event Inspiration zich aan bij de organisatie die op zaterdag 21 augustus in zes verschillende steden een vreedzame demonstratie in de vorm van een protestmars organiseert.

Programma Unmute Us

Na maandenlange inspanningen vanuit de evenementensector om te voldoen aan de wensen van de overheid, moet worden geconcludeerd dat de intenties eenzijdig waren. Tijdens de recente persconferentie kregen festivals wederom geen groen licht, ondanks de belofte dat deze weer konden plaatsvinden wanneer iedereen die dat wil is gevaccineerd. Dat moment is nu, maar de belofte is officieel gebroken. Bij organisatoren en bezoekers maakt teleurstelling plaats voor boosheid en onbegrip.

De ‘Unmute Us!’ beweging is voortgekomen uit de dancefestivals, maar heeft in luttele dagen de volledige evenementensector én hun bezoekers achter zich weten te scharen. Van de grote buitenfestivals tot zakelijke evenementen en locaties als Ahoy, Ziggo Dome, TivoliVredenburg en meer. Na een weekend waarin festivals, culturele en zakelijke evenementen wederom de wacht werden aangezegd en tegelijkertijd tienduizenden mensen, nota bene onder toeziend oog van demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, op elkaar gepropt in voetbalstadions aan het joelen en feesten waren, is de maat nóg voller.

‘Unmute Us!’ is absoluut voorstander van het doorgaan van deze grootschalige sportevenementen, van voetbal tot Formule 1 (70.000 bezoekers per dag en vele duizenden bezoekers op de omliggende campings en horecapleinen). Hier wordt namelijk mee bevestigd dat het wél kan en de druk op de zorg hierdoor niet exponentieel groeit. ‘Unmute Us!’ vindt dan ook dat de overheid een einde moet maken aan het meten met twee maten. Laat óók de festivals en andere evenementen doorgaan.

Het hele jaar is ons een worst voorgehouden, van ‘Dansen met Janssen’ tot ‘The Summer of Love’, maar de inzet en solidariteit van jongeren krijgt nul op rekest. Ze worden letterlijk op ‘mute’ gehouden door dit kabinet. We willen elkaar weer kunnen ontmoeten, weer kunnen lachen en dansen. Bovenal willen we weer vooruit kunnen kijken. De boodschap: Stop de willekeur! Wij eisen dat per 1 september 2021 evenementen weer mogen plaatsvinden met een volledige capaciteit. Tijd om te unmuten!

Op zaterdag 21 augustus om 14:00 uur starten op 5 plekken in het land de protestmarsen. In Amsterdam, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht laten evenementenmakers, festivalorganisaties en bezoekers hun stem gelden.

Vanuit Unmute Us hopen we zoveel mogelijk mensen te zien op zaterdag 21 augustus in één van de vijf aangesloten steden. Samen maken we een vuist en laten we zien dat het zo niet langer gaat. We roepen iedereen op om deze protestmars zo goed mogelijk te laten verlopen zodat alle aandacht naar het doel van de protestmars gaat: de evenementensector open krijgen.

  • Zorg ervoor dat de demonstratie vreedzaam verloopt, houd je aan de regelgeving openbare orde en veiligheid.
  • Leave no trace, houd de stad schoon en zorg dat de inwoners geen overlast ervaren.
  • Het is op de eerste plaats een protest, geen rave dus neem geen versterkt geluid mee.
  • Volg de verzoeken van ordediensten op.
  • Fysiek en verbaal geweld staan wij niet toe. We komen tenslotte samen voor een vreedzame demonstratie!

Kunnen we op je rekenen? Meld je dan nu aan via het Facebook event.