branchenieuws

Heropening congresstad Amsterdam: wij zijn er klaar voor!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
RAI event met Femke Halsema in een grote hal

Op donderdag 26 augustus gaven burgemeester Femke Halsema en wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken) het startschot voor de terugkeer van zakelijke evenementen in de stad en in RAI Amsterdam.

Burgemeester heeft vertrouwen

Ik ben blij dat er weer zakelijke evenementen in onze stad gaan plaatsvinden”, aldus burgemeester Halsema. “We staan ​​klaar om internationale evenementen in de stad en de RAI te ontvangen, te organiseren en te faciliteren. Het is volledig veilig om Amsterdam te bezoeken. Ik heb het volste vertrouwen in onze partners, denk aan hotelketens, Schiphol en RAI Amsterdam. Ze hebben allemaal hun protocollen volledig op orde. RAI Amsterdam is in de afgelopen 1,5 jaar covid-expert geworden en covid-proof”, aldus een tevreden Halsema.

Alleen al de congressen in RAI Amsterdam genereerden tot 2019 een jaaromzet van circa € 690 miljoen en werkgelegenheid van 6.300 fte’s. Over het algemeen is een omzet van 1 euro toegevoegde waarde voor RAI Amsterdam 7 euro toegevoegde waarde voor de regio. Met de Amsterdamse congressector die anderhalf jaar stil heeft gelegen, liep de regio Amsterdam een ​​omzet van circa een miljard euro mis.