branchenieuws

Staatssecretaris geeft reactie op plan Taskforce Culturele en Creatieve Sector

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Fieldlab Evenementen Back to Live mensen met mondkapjes

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gunay Uslu, heeft gereageerd op het plan van de Taskforce Culturele en Creatieve Sector inzake de langetermijnaanpak van covid-19.

“Ik wil allereerst benadrukken hoezeer ik de constructieve opstelling van de sector waardeer. De culturele sector heeft steeds voorop gelopen in de planvorming en heeft daarbij ook een voorbeeldrol vervuld voor andere sectoren”, aldus Uslu. “Het meest recente plan hanteert een voor de sector logische en consequente aanpak, die maatregelen zowel koppelt aan de verschillende risiconiveaus als aan de verschillende typen van culturele activiteiten (binnen, buiten, zittend, staand etc.). De Taskforce heeft hiervoor gekozen vanwege de mogelijkheid tot differentiatie: in een bioscoop liggen immers andere maatregelen voor de hand dan in een museum.”

De plannen zullen waarschijnlijk deze week bekend worden gemaakt en begin september zal het kabinet dan in een brief aan de Kamer verder ingaan op de langetermijnaanpak. Uslu benadrukt in de kamerbrief over de appreciatie van het coronaplan culturele sector ook de waarde van Fieldlab Evenementen.