branchenieuws

Nationale Museumweek feestelijk van start

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
opening van de digitale Nationale Museumweek 2021 door minister Van Engelshoven in het Groninger Museum

Vandaag gaf minister Engelshoven live bij Goedemorgen Nederland op NPO1, vanuit het Groninger Museum, het startsein voor de 7e editie van de Nationale Museumweek.

Ons échte goud

Tijdens de Nationale Museumweek zetten ruim 400 musea hun collecties #OnsEchteGoud in de schijnwerpers. En leggen ze de nadruk op het belang van één van onze grondrechten: het recht op culturele ontplooiing, in alle vrijheid. Ook nu, of beter gezegd, juist nu, tijdens de coronacrisis geeft kunst veel mensen hoop, kracht en inspiratie.

opening van de digitale Nationale Museumweek 2021 door minister Van Engelshoven in het Groninger Museum -

Gouden virtuele pronkstuk

XSAGA is verantwoordelijk voor het digitale Gouden Pronkstuk dat virtueel op het Museumplein is geplaatst, het kloppende hart van museaal Nederland. In dat pronkstuk zijn de afbeeldingen geplaatst van 400 belangwekkende museumstukken: het beste en het mooiste dat de Nederlandse musea haar bezoekers te bieden heeft.

De wanden aan de binnenzijde van dit digitale monument zullen tijdens de Museumweek worden gevuld met bijdrages van mensen uit het land. Ook jij kan meedoen en een kunstwerk uploaden waarmee jij ‘als museumdirecteur’ de wanden van je museum zou willen vullen. En daarmee maak je bovendien kans op verschillende prijzen, zoals een Museumkaart: https://www.nationalemuseumweek.nl/eigen-kunstwerk

Bekijk op www.museum.nl het complete programma voor de museumweek, met o.a. virtuele tours, livestream-rondleidingen en bijdragen van Splinter Chabot en Lucas De Man.