branchenieuws

Midden Nederland Hallen breidt uit met nieuwe hal waar theater en events samen komen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Jacco van der Tak (burgemeester gemeente Barneveld) en Timo Kruft (eigenaar Midden Nederland Hallen) brengen een toost uit op het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe theaterhal

Met een totaal vloeroppervlak van circa 25.000 vierkante meter behoort het complex straks tot de grootste evenementenlocaties van Nederland.

De theaterhal van Midden Nederland Hallen wordt 85 meter lang, 75 meter breed en 21 meter hoog. Met een volledig vrije overspanning hebben organisatoren straks volledige flexibiliteit in de hal, terwijl verrijdbare tribunes en videowalls nieuwe mogelijkheden bieden om gasten onder te dompelen in het programma. Studio 100 voert vanaf september 2024 de oorlogsmusical 40-45 op in de nieuwe theaterhal. Met bewegende tribunes, een trein die het theater komt binnenrijden en een vliegtuig dat over het publiek scheert is spektakel gegarandeerd.

De locatie is straks ook af te huren voor jouw event. Bezoekers komen binnen via een volledig glazen kas van zo’n 6.000 vierkante meter, die onder meer gaat fungeren als foyer en ook een restaurant krijgt. Ook het bestaande complex krijgt een upgrade. Zo wordt NextQube uitgebreid met vier grote subruimtes, waarvan een deel uitkijkt over de congreszaal. De bouw van de theaterhal en de kas worden naar verwachting in het voorjaar van 2024 afgerond.