branchenieuws

De evenementenbranche hekelt de nieuwe heropeningsplannen van het kabinet

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Sleutel in slot

De Alliantie van Evenementenbouwers en Eventplatform storen zich aan het gebrek aan onderbouwing voor de versoepelingen door het OMT en kabinet, en het verschuiven van de doelen. Doel van de coronamaatregelen was altijd het beschermen van kwetsbaren en het voorkomen van druk op de zorg, maar nu die doelen zijn gehaald, worden er plots weer nieuwe doelen gesteld.

Jolanda Jansen reageert namens de Alliantie van Evenementenbouwers: “Wij schieten hier echt niets mee op. Deze versoepelingen zijn misschien bedoeld als een eerste stap in de goede richting, maar het is een veel te kleine, onwerkbare en daarmee nietszeggende stap. De opeenstapeling van beperkte openingstijden, de beperkte capaciteit op 1250 bezoekers, vaste zitplaatsen, 1,5 meter en een CTB maakt het onmogelijk iets te organiseren. Het is een farce.”

Riemer Rijpkema vult namens het EventPlatform aan: “Ons doel is duidelijk: wij moeten en kunnen weer volledig open. We begrijpen echt wel dat we misschien niet in een stap naar 100% open kunnen gaan, maar we moeten wel binnen een paar weken naar die 100% toewerken. En dat kan ook. De branche zet de stip voor volledige opening dus begin maart. Er is geen legitieme reden om niet te zorgen dat we daar op tijd komen. We blijven benadrukken dat we met voorbereidingstijden te maken hebben. Het kan niet zo zijn dat we weer een aantal weken moeten wachten op duidelijkheid in beleid. Dit is geen beleid dat laat zien rekening te houden met de benodigde continuïteit van de evenementenbranche.”