Concept & Strategy

Eventinspiratie in een vooruitstrevende regio van Nederland

Friesland en haar mogelijkheden zijn dichterbij dan je denkt

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
afsluitdijk waddencenter - friesland - eventlocatie

Het goede leven en het beste event is dichterbij dan je denkt. Veel dichterbij. Voor een event met de juiste impact op je doelgroep en je omgeving zet je koers naar de provincie die ernaar streeft in 2025 European Green Capital te worden. Friesland zet namelijk groots in op een duurzame benadering van locaties en activiteiten. De schoonste lucht én de gelukkigste inwoners van Nederland hebben ze al, en nu komen daar ook in rap tempo bijzondere en bijzonder duurzame eventlocaties, activiteiten en producten bij. De lijst van mogelijkheden is nagenoeg eindeloos, maar in samenwerking met Meet in Friesland selecteren we een paar parels.

Wil jij impact en inspiratie waar je een goed gevoel aan overhoudt? Maak jouw event niet alleen héél goed, maar ook heel groen. Let’s meet in Friesland!

LEES OOK: het dossier ‘Duurzaamheid’, waarin we andere aspecten van duurzame events delen.

Eventlocaties verspreid door de Friese regio

Als eventmanager weet je het: de eventlocatie is letterlijk de fundering van je event. Het complete plaatje moet kloppen en dus wil je niet zomaar een beschikbare locatie, maar één die past bij het verhaal en doel van het evenement, met de beste faciliteiten en mogelijkheden. Friesland staat er bol van, met als fijne uitzondering op de Randstad dat ze niet allemaal op een paar vierkante meter staan. De groene eventlocaties spreiden zich uit over de provincie! Het Noordelijke puntje van de provincie is voor bezoekers uit het Zuiden wellicht net wat te ver, maar kies je voor een locatie in de omgeving van Lemmer dan scheelt dat je zo alweer een uur rijden.

Meerdaags event? Slaap er een nachtje (over)

Friesland is dichterbij dan je denkt, het is nog steeds ver genoeg om er wel echt even uit te zijn. Je bezoeker in een nieuwe wereld onderdompelen helpt tenslotte bij het laten beklijven van de boodschap. Of het nu gaat om een huwelijk, bedrijfsfeest of strategische heisessie: op de Pollepleats, aangesloten bij Fossylfrij Fryslân, heb je alle ruimte, alle tijd en 60 bedden. Hotel Weidumerhout is ook beschikbaar voor deze events, maar biedt perspectief in de breedste zin van het woord! Hier heb je  – dankzij de hotel cubes – de wow-factor. Wil je het kwantitatief gezien grootser aanpakken, dan biedt Landal Esonstad de mogelijkheid om voor heel even je eigen stad of dorp te claimen. Niet iets om snel te vergeten, dat beloven we!

vooraanzicht pollepleats - eventlocatie - friesland Pollepleats
Pollepleats - friesland - eventlocatie Pollepleats
weidumerhout - eventlocatie - friesland Weidumerhout
Landal Esonstad - eventlocatie - friesland Landal Esonstad

Vooruitgang en harmonie in events

Geen meer duurzame Vooruitgang dan dit varend vergaderschip. Energieneutraal vergaderen wordt helemaal 2020. Dankzij de cradle to cradle stoelen, handgemaakt servies uit Leeuwarden, gerecycled toiletpapier en een volledig biologische keuken ademt deze locatie Vooruitgang. Zoek je iets op het vaste land, dan is er geen groenere Harmonie dan deze stadsschouwburg. Beiden eventlocaties hebben de gouden Green Key status (wat is Green Key status?) en voldoen aan de strengste normen. Een hoogstaande uitvalsbasis voor je volgende inhoudelijk, feestelijk of strategisch evenement in de stad.

De Harmonie De Harmonie - eventlocatie - friesland - 2 De Harmonie
De Harmonie2 De Harmonie - eventlocatie - friesland De Harmonie
De Harmonie3- eventlocatie - friesland - 1 De Harmonie

Ter land, ter zee en in de frisse lucht

Niet alleen de waar, maar ook de wat moet kloppen! Dus wat ga je doen? Of je nu een teambuildingactiviteit in de buitenlucht zoekt, of met collega’s op avontuur wil; Friesland heeft het. De provincie heeft dankzij haar ligging aan het water, de frisse lucht en de uitgestrekte gebieden een hoog ‘ter land, ter zee en in de luchtgehalte’. Let us not forget dat de eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog onderdeel zijn van Friesland!

de vooruitgang - schip - vergaderen - friesland - 1 De Vooruitgang
de vooruitgang - schip - vergaderen - friesland - 2 De Vooruitgang

Van Avontuur tot Zeilschip

Dus wat kun je zoal doen in Friesland? We noemen: blokarten op het strand, meehelpen datzelfde strand op te ruimen tijdens een besloten beach clean up of genieten op van een eco safari met elektrische, stille terreinvoertuigen op Terschelling! Voor een beetje avontuur met elektrische voertuigen ben je in Friesland sowieso aan het goede adres, want naast de terreinvoertuigen op Terschelling, beleef je Vlieland in een elektrische tuktuk en vaar je met Annage door Nationaal Park De Alde Feanen in een elektrisch sloepje. Liever het water op andere wijze ontdekken? Gooi het over een andere boeg en klim in de zeilen van een statig zeilschip.

Liefde voor Friesland

Mag het allemaal een tandje minder en hebben jouw gasten, klanten of collega’s alles behalve zeebenen? Ga na een plukwandeling met Staatsbosbeheer koken in het Drents Friese Wold. Liefde gaat toch door de maag, niet waar? Neem nu zelf de proef op de som en ontdek Friesland in al haar pracht: wonderschoon, groen en goed. Je krijgt er geen spijt van!

bos - friesland - wandeling - event