2Peak, voor als je steeds moet pieken tijdens het werk

Creëer jouw zakelijke speelveld

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Peter-goed stress, spreker, 2peak, working

Elke dag krijg je te maken met ad-hoc opdrachten, zit je te wachten op informatie van anderen en moet je je kunnen concentreren op werkzaamheden waarvan de deadlines maar net haalbaar zijn. Word je vaak gestoord of zijn taken aan het einde van de dag toch niet af, dan ga je met een vol hoofd en nog vollere takenlijst en inbox naar huis. En dan voel je je verplicht te gaan overwerken… that sucks! 

Daar weten de eventmanagers alles van, want deze functie staat niet voor niets in de top vijf van meest stressvolle beroepen. Hetzelfde ervaarde Peter van Weel in zijn werk. Als (mede)eigenaar van 2Peak gelooft hij in de toepassing van de teamsport-gedachte in het bedrijfsleven. Hij ontwikkelde met Smart Working Together een methode die oplossingen biedt voor dit probleem. 

Peter live zien? Klik dan snel hier om je aan te melden voor Event Inspiration Days

Wat organisaties van sporters kunnen leren

Peter is een fanatiek hockeyer en golfer. Hij merkte op dat succes op het sportveld wordt bepaald door de score aan het einde van de wedstrijd. Maar wat maakt teams (of individuele sporters) succesvol? Heldere afspraken, doelen, prioriteiten, communicatie en samenwerking zijn essentieel en bepalen in grote mate of gewonnen of verloren wordt. Dit is voor teams in het bedrijfsleven niet anders. 

Ga aan de (vertaal)slag als sporter

Smart Working Together gaat uit van deze gedachten. Het is geen systeem of projecttool als Lean, Agile, Scrum et cetera. Het is een manier van werken. Niet eenmalig, maar juist een continu ontwikkeltraject. De link met sport is snel gemaakt. Start met het bepalen van de kaders (de lijnen op een sportveld), bepaal het doel (de letterlijke doelen die zorgen voor winst in een wedstrijd) en zorg voor 100% focus (elke speler heeft een andere rol in het team). Wil je je doel bereiken, dan doe je dat stapje voor stapje. In een sport word je ook niet in één keer kampioen. Deze fundamenteel andere manier van denken zorgt ervoor dat je veel flexibeler en wendbaarder bent binnen een organisatie. Werken wordt op deze manier veel leuker! 

Lege inbox, leeg bureau en leeg hoofd

Wat betekent dat concreet? Op teamniveau moeten de vaak ongeschreven regels op de werkvloer worden omgezet in een zakelijk speelveld met kaders. Want als er geen gedragsregels zijn, kan je er ook niet van afwijken en anderen op aanspreken. 

Maar de basis ligt bij elk individu en de te ontwikkelen progressie in diens timemanagement. Want je kunt pas echt presteren als je kunt focussen. En daar heb je een leeg hoofd voor nodig! De grootste onrust zit namelijk tussen je oren. 2Peak zorgt tijdens seminars en workshops dat je (met je team) jouw mindset volledig omdraait en een bak aan waardevolle en vooral praktische tips naar kantoor meeneemt. 

Gun jij jezelf om aan jouw eigen timemanagement te werken, dan kan daarna de vervolgstap naar jouw afdeling gemaakt worden. Van een groep individuen naar een team, op weg om kampioen te worden. Dankzij de briljante handvatten van 2Peak; de business sportcoach die we allemaal nodig hebben. 

Beeld: 2Peak