Pathé de Munt Amsterdam

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Pathé de Munt Amsterdam: exclusief congres in hartje Amsterdam

Haarscherp beeld en dito geluid, stoelen waarin je wel een week lang comfortabel kan zitten, een plenaire ruimte met subzalen voor zo’n 725 personen en dat allemaal in hartje Amsterdam. Fantasy? Nee, het kan echt, lieve mensen! In Pathé de Munt is jouw keynotespeaker ineens de steracteur en ontdek je hoe je impact maakt met je presentatie.

Je kunt er niet omheen; de kolossale zwarte bakstenen gevel van architect Christian de Portzamparc lijkt veel dieper dan dat hij daadwerkelijk is en daarmee is het een intrigerende trompe l’oeil. Het pand zelf bedriegt zeker niet, zowel bioscoopbezoekers als gasten van zakelijke evenementen kunnen optimaal genieten van de moderne look & feel en het comfort van een van de 1808 bioscoopstoelen.

PatheDeMunt_zaal 3 pathe de munt amsterdam - bioscoop - eventlocatie

Uitzonderlijk groot

Na bijna 100 jaar ondernemen in eigen land stak het Franse Pathé de Nederlandse grens over en opende in 2000 Pathé de Munt als multiplex bioscoop in het centrum van Amsterdam. Maar liefst 13 zalen – echt uniek voor die tijd – verwelkomden al snel 1 miljoen bezoekers per jaar. Niet gek dus dat deze moderne locatie aan vernieuwing toe was. En wat is hij mooi geworden!

Technische snufjes

Dat er 25 procent is ingeleverd op de capaciteit merk je als bezoeker aan de extra beenruimte en het zitcomfort van de gloednieuwe luxe Pathé fauteuils. Als je je collega moet passeren, kun je voortaan gewoon blijven zitten!

Ook zijn er twee moderne technologieën toegevoegd aan het assortiment. De dubbele laserprojectie van Dolby Vision in combinatie met Dolby Atmos geluid uit 128 speakers geven je in de Dolby Cinema-zaal het gevoel dat je helemaal in de film of jouw commercial zit. Zeker omdat je door de lichte buiging in de rijen allemaal het beste zicht hebt. In de 4DX-zaal kun je de zintuigen van je bezoekers nog extra prikkelen met bewegende stoelen, weersimulaties of geureffecten die passen bij je merk. Hoe cool is dat?

PatheDeMunt_Zaal2 pathe de munt amsterdam - bioscoop - eventlocatie

Dat smaakt naar meer

De publieke ruimtes hebben ook een metamorfose ondergaan en stralen als nooit tevoren. Het buffet is vervangen door een shop, je kunt zelf je popcorn en je coca-cola een persoonlijk smaakje geven en er is zelfs een heuse hot-dog kraam. Wat uiteraard niet betekent dat je geen haute cuisine of biologisch broodje kunt serveren tijdens je evenement. Alle cateraars zijn welkom en Pathé de Munt heeft ook preferred suppliers.

Exclusief congres

De bovenste verdieping van het moderne pand aan de Vijzelstraat is trouwens compleet af te huren, waardoor de plenaire zaal, vier subzalen en lounge exclusief voor jouw bezoekers toegankelijk zijn. Livestreaming vanuit de grote zaal is mogelijk, net als het vertonen van je programma op de narrowcasting schermen naast de entree van de zaal. Helemaal in bioscoop-stijl! En je zou het niet verwachten, maar in de lounge wordt je overladen door daglicht, waardoor het een heerlijke plek is om aan de bar even op te laden na opperste concentratie in de zaal.

2 PatheDeMunt_Foyer1a pathe de munt amsterdam - bioscoop - eventlocatie

Combineren kan

Vanuit de lounge op deze bovenste verdieping kun je een glimp opvangen van het collega-bioscoop Tuschinski, waarmee een mooi klassiek-modern contrast kan worden gevormd als de capaciteit van jouw event een van de twee locaties te boven gaat. De diverse hotels in de buurt maken het wel heel aantrekkelijk om jouw meerdaagse event in Pathé de Munt te organiseren. Wat je wensen ook zijn, het gastvrije team van de bioscoop staat voor je klaar!

ZALEN (12)
Zaal 1
237
Zaal 2
140
Zaal 3
173
Zaal 4
123
Zaal 5
116
Zaal 6
132
Zaal 7
78
Zaal 8
80
Zaal 9
75
Zaal 10
76
Zaal 11
316
Zaal 12
128
toon alle zalen
verberg zalen

Kenmerken

 • Stoere en moderne locatie in hartje Amsterdam
 • Vierde verdieping exclusief af te huren
 • Perfect beeld & geluid (o.a. Dolby Cinema en 4DX)
 • Event inhouse combineren met fun

Eigenschappen

 • Ligging
  In het stadscentrum
 • Bereikbaarheid
  Bereikbaar per openbaar vervoer
 • Faciliteiten
  Airconditioning Audio visuele middelen Binnenruimte Catering Eigen catering mogelijk Geluidsinstallatie Invalidentoegankelijk Plug & Play Theater WIFI
 • Geschikt voor
  Bedrijfsborrel Congres Kick-off Productpresentatie Relatie Evenement

Locatie Pathé de Munt Amsterdam

Branchenieuws van Pathé de Munt Amsterdam

 • PatheDeMunt_zaal 3 pathe de munt amsterdam - bioscoop - eventlocatie

  Zeven Pathé Theaters wederom stemlocaties

  4 maart 2022