Papierfabriek Nijmegen is 40.000 m2 rauw en wauw

Een locatie die op papier niet te beschrijven is.

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
EKI_Nijmegen_18 - papierfabriek - industreel - locatie

DeFabrique, Metaalkathedraal, Rijtuigenloods… zomaar drie industriële locaties die bij het eventlocatie-erfgoed van Nederland horen. Sinds vorige week komt daar één ruwe diamant bij; Papierfabriek Nijmegen. Dit industriële complex, beter bekend als ‘Sappi’ fabriek, is van 1956 tot 2015 operationeel geweest en stond bekend als één van de meest innovatieve papierfabrieken van Europa.

Het gehele pand is sinds 2019 overgenomen door het familiebedrijf EKI BV om te gaan fungeren als ruimte voor de productie van industriële rubber- en schuimproducten. Gelukkig is er nog meer dan genoeg ruimte over voor events… wat zeggen we, je zou er kunnen verdwalen, rondkijkend naar alle unieke hallen, loodsen en ruimtes op het terrein. 

LEES OOK: Verras eens met een venue; zet hem anders in

EKI_Nijmegen_11 - papierfabriek - industreel - locatie

Een nieuwer-dan-nieuw locatie voor jouw events

Het eerste grote event heeft afgelopen week plaatsgevonden. Dat was meteen een giga-aanvraag van Red Bull, namelijk Red Bull Uncontained waarin de zestien beste BMX-ers ter wereld bijeenkwamen om hun stunts te showen op het grootste BMX park ooit gebouwd. Inderdaad, Red Bull benaderde eigenaresse Chantal Peters met de vraag of ze deze spiksplinternieuwe locatie tien weken lang mochten gebruiken en compleet mochten verbouwen. Het antwoord “Natuurlijk” is veelzeggend voor de aanpak van Chantal. Ze weet van aanpakken! 

Groot, grootser, grootst

Als je denkt dat er voor jouw type event geen plek is, dan heb je het absoluut mis. De ene ruimte is nog groter dan de ander. Voor een presentatie ga je naar het Magazijn a 1.350 m2, inclusief glazen gevel. De Ibis hal is met de mooie lichtinval door de sheddaken en 1.875 m2 vrije ruimte uitermate geschikt voor exposities, seminars en photoshoots. Voor een event met verschillende ruimte, moet je in de Cellulose loods zijn. De 2.250 m2 zorgen ervoor dat verschillende opstellingen mogelijk zijn. Het meest imposant is de Kalander hal met haar 2.800 m2 vloeroppervlakte en gigantische originele papiermachine. Niet alleen de oppervlakte, maar juist de hoogte maakt indruk. Red Bull bouwde hier veertien meter hoge constructies; wat ga jij hier organiseren?

EKI_Nijmegen_10 - papierfabriek - industreel - locatie
EKI_Nijmegen_30 - papierfabriek - industreel - locatie
EKI_Nijmegen_27 - papierfabriek - industreel - locatie
EKI_Nijmegen_06 - papierfabriek - industreel - locatie

Voorzieningen zijn mega

In een stad die het Green Capital label heeft wil Papierfabriek Nijmegen haar duurzame steentje bijdragen. Zo wordt er begin 2020 een solarpark van 11.000 panelen op het dak gebouwd; over stroomvoorzieningen hoef je dus niet in te zitten! Ook op andere vlakken is de locatie druk bezig te verduurzamen. Inderdaad, ze zitten niet stil in Nijmegen!

Parkeren doe je lekker op het terrein, wel zo gemakkelijk. Met het openbaar vervoer kom je er ook; weliswaar niet zo gemakkelijk als vroeger, want toen was een officiële bushalte midden op het terrein!

Omdat het terrein tegen de Nijmeegse Oost-Kanaalhavens ligt, is het goed mogelijk om in de avond een borrel te organiseren op een partyschip. Zie je Nijmegen meteen vanaf het water. 

Wil jij een event organiseren op een plek die nog niet is platgelopen door andere organisaties, dan moet je Papierfabriek Nijmegen bovenaan jouw lijst zetten. Chantal staat klaar om je vol trots de mogelijkheden te laten zien.

EKI_Nijmegen_03 - papierfabriek - industreel - locatie

Beeld: Chrissie Sewalt