branchenieuws

XSAGA produceert binnen 48 uur Amsterdamse manifestatie ter steun voor Oekraïne

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Xsaga Ukraine 2022 - Copyright Janus van den Eijnden

XSAGA levert voor Gemeente Amsterdam een bijdrage aan het programma van de manifestaties om steun te betuigen aan Oekraïne.

In tientallen Europese steden vonden er op 13 maart 2022 manifestaties plaats voor Oekraïne. In de Gemeente Amsterdam heeft XSAGA geholpen met de samenstelling van het programma. Donderdagmiddag werd het bureau benaderd om vervolgens binnen 48 uur samen met de gemeente Amsterdam en Unlimited Productions een bijzondere manifestatie op te zetten.

Het was een bijzondere en ontroerende bijeenkomst. Femke Halsema gaf een indrukwekkende speech, het programma werd geleid door Katja Schuurman en er werd opgetreden door onder andere Trijntje Oosterhuis, het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest, stadsdichter Marjolein van Heemstra en de gevluchte artiest Jerry Heil.

Ook bijzonder: twee weken geleden bedacht XSAGA voor de Museumvereniging een actie om alle musea op te roepen kunst te plaatsen dat de kleuren geel en blauw combineert. Een social actie die inmiddels wereldwijd door musea wordt overgenomen. Dit allemaal vanuit de gedacht dat we schoonheid moeten inzetten als reactie op de lelijkheid.

 

Xsaga Ukraine 2022 - Copyright Janus van den Eijnden.

Beeld: Janus van den Eijnden