branchenieuws

TU Delft concludeert dat events niet hebben bijgedragen aan toename COVID-19 besmettingen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
testen - corona - toegang

De evenementensector heeft niet bijgedragen aan een aantoonbare toename van COVID-19 besmettingen bij de opening van grootschalige evenementen in coronatijd. Dat is de conclusie die de TU Delft trekt naar aanleiding van het onderzoek dat zij namens Fieldlab Evenementen heeft uitgevoerd.

Uit het onderzoek blijkt dat het effect van het openen van grootschalige evenementen tijdens de versoepelingsmomenten gedurende de COVID-19 pandemie moeilijk is terug te vinden in het landelijke reproductiegetal. De analyse staaft wat de VVEM branchevereniging altijd al heeft uitgedragen; de manier waarop de evenementenbranche gedurende de pandemie is aangepakt is buitenproportioneel geweest.

De analyse van TU Delft is onderdeel van de derde fase van Fieldlab Evenementen, in dit geval specifiek gericht op Kennisverrijking. “Deze analyse is extra wrang omdat wij als branche terugkijkend buitenproportioneel zijn aangepakt. Wij moesten als eerste dicht en konden pas als laatste weer open. Terwijl nu blijkt dat andere contactmomenten – die wel waren toegestaan – meer impact hadden op het reproductiegetal”, aldus VVEM-voorzitter Henk Schuit. Lees hier het complete rapport.