branchenieuws

Pluk jij mee voor het goede doel tijdens de 'Laatste Pluk'?

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
rode appels

Op 21 oktober plukt o.a. Qeet mee met het ‘Laatste Pluk’-project! De Utrechtse Uitdaging heeft hen uitgedaagd om samen met regionale fruittelers de laatste appels van het seizoen in te zamelen. Dit als onderdeel van het project ‘De Laatste Pluk’ om voedselverspilling tegen te gaan en ter ondersteuning van mensen die in armoede leven.

Aan het eind van het appelseizoen worden vele appels niet geplukt vanwege een verkeerde kleur of grootte. Supermarkten willen deze appels niet hebben en fruittelers moeten deze appels daarom uiteindelijk op de grond laten vallen. Tegelijkertijd hebben instanties als de Voedselbank, het Leger des Heils en soortgelijke initiatieven, moeite om hun klanten vers fruit te bieden. Mensen die moeilijk rondkomen, kunnen simpelweg geen fruit kopen omdat het veel te duur is.

Het project ‘De Laatste Pluk’ van de Utrechtse Uitdaging heeft menskracht en materialen nodig om de ‘afgeschreven’ appels te oogsten. De geoogste appels worden verdeeld over de lokale instanties die voedselpakketten uitdelen, zodat mensen met een laag inkomen een gezond tussendoortje kunnen eten. De plukdagen voor de Utrechtse Uitdaging zijn bij een fruitteler in Lopik op de vrijdagen 30 september, 7, 14 en 21 oktober. Draag jij je appeltje….euh steentje bij?