branchenieuws

Minister van Engelshoven in gesprek met festivalorganisatoren onder leiding van VVEM

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Afgelopen maandag heeft er onder leiding van de VVEM (Vereniging van Evenementenmakers) een gesprek met een vertegenwoordiging van de festivalbranche en minister Van Engelshoven plaatsgevonden. Twaalf festivalorganisatoren stelden anderhalf uur lang vragen aan de minister.

Perspectief garantieregeling

Tijdens dit gesprek kwamen er diverse dilemma’s van de eventbranche naar boven. Het eerste dilemma is dat de huidige routekaart weinig mogelijkheden biedt voor grootschalige evenementen. Minister Van Engelshoven: “De routekaart is een startpunt. Met de Fieldlab evenementen verzamelen we hierover kennis en inzicht. Want niet alleen jullie als organisatoren, maar ook het publiek heeft behoefte aan perspectief.”

Festivalorganisatoren willen weten wat de kaders zijn van de eerder toegezegde garantieregeling. Met vragen of de testresultaten van Fieldlab mee worden gewogen. De uitwerking van deze regeling wordt binnen enkele weken verwacht. Over twee weken is er een vervolggesprek tussen de festivalorganisatoren en de minister om het concept van de garantieregeling te toetsen aan de wensen die binnen de sector leven.

Beeld: VVEM