branchenieuws

Oktoberfest introduceert app voor veilig feesten

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
kerstballen op het Oktoberfest

Afgelopen week heeft een Duitse brouwer een app getest op het Oktoberfest die ervoor moet zorgen dat er een veilige zone gecreëerd kan worden op een event.

Helaas gebeurt het nog te vaak dat op events agressief gedrag of seksuele intimidatie voorkomt. Een Duitse brouwer heeft als antwoord daarop een app ontwikkeld die ervoor zorgt dat je een noodsignaal naar je vrienden en de beveiliging van het event kan sturen zodat je sneller geholpen wordt in een noodsituatie.

Hoe werkt het? Je installeert de app van SafeNow en koppelt je vrienden aan jouw groep. Zodra je in nood bent hou je de knop ingedrukt en gaat er bij al je aangesloten vrienden een signaal af met een exacte locatie van waar jij je op dat moment bevindt. Daarnaast is het bij sommige events, zoals het Oktoberfest, ook de beveiliging toe te voegen aan jouw groep zodat ook de beveiliger het noodsignaal ontvangt en actie kan ondernemen. Zoals de brouwer zelf zei “ik hoop dat het nooit nodig is, maar als we met de app iets erg kunnen verijdelen dan is het doel behaald”.

Bron: NOS