Zó vanuit je tentje ontbijten op twee bijzondere plekken in de natuur van Vlieland: zo’n 250 Into The Great Wide Open festivalgangers mochten dit weekend voor de eerste keer aanschuiven bij het gloednieuwe festivalconcept DE TAAFEL van impact cateraar The Food Line-up.
Tijdens DE TAAFEL serveerden drie chefs uit The Food Line-up’s community van vakmensen een geniaal lekker menu, met de omgeving, natuur en verhaal van de chef als uitgangspunt. Het doel van de DE TAAFEL is om ons weer te laten eten met aandacht. Voor echt vakmanschap, voor onbekende smaken en technieken, voor je tafelgenoten en voor de plek waar je eet. En dat is The Food Line-up aardig goed gelukt.
De meterslange, ononderbroken DE TAAFEL werd drie ochtenden gedekt voor 150 gasten per editie: op het strand ging de aandacht naar authentiek Griekse smaken van chef Evangelos die je met zijn focus op traditie en cultuur aan het denken zetten. In de duinen bracht chef Pepijn een nieuw perspectief op goed eten op het bord; met bereidingswijzen die goed zijn voor de mens maar ook de maker en de natuur. En tijdens de tweede dag in de duinen sleepte chef Gilbert de gasten mee in geuren, kleuren en smaken van het seizoen om zo de natuur op een nieuwe manier te leren kennen.