branchenieuws

Keuken Van der Linde Catering + Evenementen naar energie neutraal

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Zonnepanelen Van der Linde Catering + Evenementen

Sinds kort heeft Van der Linde catering + evenementen haar pand voorzien van zonnepanelen en is daarmee in één stap vrijwel energie neutraal in de productiekeuken.

“Na een renovatie van het dak konden er 300 zonnepanelen geplaatst worden. In totaal kan hiermee 105.000 KWh per jaar opgewekt worden waarmee we 80% van onze energiebehoefte aan stroom kunnen compenseren. Al onze keukenapparatuur, gebouwinstallaties en koel- en vriesruimtes zijn hier nu op aangesloten. Daarnaast worden de gaspitten in de keuken nog vervangen door inductie kookplaten, waardoor ook de fossiele energie niet meer nodig is”, aldus Robin van der Schuyt.

Naast deze energiezuinige investering is Van der Linde Catering + Evenementen ook zeer actief in duurzame lokale inkoop. Met het label “De Streekkantine” koopt zij de ingrediënten van Nederlandse bodem en bij voorkeur rechtstreeks bij de regionale boeren en werken zij alleen nog met vissoorten uit de Noordzee. Hiermee is de kortste keten van boer tot bord gecreëerd. Daarnaast is het assortiment van de cateraar aangevuld met een volledig vegetarisch en soms veganistisch assortiment om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen en daarmee de impact op de natuur bij het verstrekken van culinair te verminderen.