branchenieuws

Kabinet presenteert steunpakket na nieuwe coronamaatregelen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
mondkapjes met euromunten

Het kabinet heeft 1,2 miljard euro uitgetrokken voor een nieuw financieel steunpakket voor bedrijven die worden getroffen door de nieuwe coronamaatregelen die afgelopen zaterdag van kracht zijn geworden.

Diverse tegemoetkomingen

Ondernemers die vanwege de maatregelen een omzetverlies van minstens dertig procent oplopen, krijgen een tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL). Hiermee kunnen vaste bedrijfskosten worden betaald, zoals bijvoorbeeld de huur. Voor organisatoren van en ondernemers verbonden aan evenementen is er tot het eind van het jaar een subsidie beschikbaar, de Tijdelijke Regeling Subsidie Evenementen COVID-19 (TRSEC). Het subsidiepercentage bedraagt honderd procent, net als voor de Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen.

Culturele instellingen die worden geraakt door de maatregelen krijgen een verhoogde vergoeding voor de ticketgelden die zij mislopen. Waar dat eerder 25 procent was, is dat percentage verhoogd naar maximaal 55 procent van de kaartverkoop. De regeling wordt uitgevoerd door het Fonds Podiumkunsten. Daarnaast kunnen ook culturele ondernemingen een tegemoetkoming in de vaste lasten aanvragen (TVL).

Bron