branchenieuws

ID&T Groep ziet geen juridische grond om huidig kort geding voort te zetten

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
hamer - rechter - recht

ID&T Groep roept overheid op tot volledige heropening vanaf september. Immers de door de overheid gecommuniceerde ‘way out’ – het moment dat iedereen die dat wil volledig gevaccineerd is – zou betekenen dat de sector die al anderhalf jaar op slot zit in september weer volledig open kan.

Volgend op het OMT advies dat vorige week omtrent evenementen werd uitgebracht heeft het kabinet op 2 augustus bekendgemaakt dat ongeplaceerde evenementen zonder overnachting met meer dan 750 bezoekers tot 1 september vooralsnog niet zijn toegestaan op basis van de huidige situatie ten aanzien van het aantal corona besmettingen en ziekenhuisopnames. In reactie hierop heeft de advocaat die de ID&T Groep bijstaat contact opgenomen met de landsadvocaat om het OMT advies en de onderbouwing van het besluit op te vragen. Op basis van deze stukken hebben de ID&T Groep en ruim 40 mede-eisers zich de afgelopen dagen beraad en na uitvoerig overleg met de advocaat is gebleken dat het huidige kort geding niet kan worden voortgezet.

In het voorgenomen kort geding was het uitgangspunt dat het besluit van 9 juli onrechtmatig en onzorgvuldig genomen was, omdat het kabinet de Fieldlab resultaten niet had meegenomen in de besluitvorming. Om deze reden wilde de ID&T Groep het besluit helemaal of gedeeltelijk nietig laten verklaren. Inmiddels heeft het kabinet, samen met het OMT, voor een aanvullende motivering gezorgd. Het kabinet heeft daarmee, op papier, haar eigen nalatigheid ongedaan gemaakt. Voor een kortgedingrechter is er dan nauwelijks meer ruimte om het kabinet hierop de corrigeren.

Op 13 augustus zal het besluit opnieuw worden heroverwogen door het kabinet.

We gaan er vanuit dat het kabinet binnenkort een principieel en structureel besluit zal nemen en we in september weer volledig open kunnen. Er is immers altijd gecommuniceerd dat wanneer iedereen die dat wil zich heeft kunnen vaccineren dat de way out is. Mocht de overheid ons wederom laten bungelen en geen duurzaam toekomstperspectief bieden zullen we eventuele juridische stappen voorbereiden en wellicht zelfs onze gehele achterban van fans, leveranciers, artiesten etc. oproepen om zich te mobiliseren en zich te laten horen.” aldus Rosanne Janmaat, COO van ID&T Groep.

Beeld: ID&T Groep