branchenieuws

Horeca sluit zich niet aan bij convenant ter voorkoming van gehoorschade

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
I Love My Ears oordoppen bij schreeuwende man

De horeca ziet het ondanks verschillende oproepen niet zitten om in de toekomst mee te doen aan het convenant dat het ministerie van Volksgezondheid heeft opgesteld om gehoorschade bij bezoekers te voorkomen.

In het convenant, waarbij onder andere sportscholen, bioscopen en poppodia zijn aangesloten, is onder meer afgesproken dat het geluidsniveau gemiddeld 103 db per kwartier mag zijn. Het gaat hier niet om een wettelijk vastgelegde grenswaarde. Handhaving is daardoor niet mogelijk. Organisatoren moeten zelf erop toezien dat de afspraken worden nageleefd.

In de horeca gebeurt dat zonder meer al, meent de KHN. Gemiddeld 95 procent van de restaurants, kroegen en discotheken zou momenteel voldoen aan de geluidsnorm die in het convenant is afgesproken. Dit blijkt volgens een woordvoerder uit een steekproef van akoestische rapporten. Zo’n rapport, waarin ook maximale normen zijn opgenomen, moet iedere horecaondernemer op laten stellen als hij versterkte muziek wil draaien. Door mee te doen aan het convenant vreest de branche dat het in de papieren zal lopen.

In ons dossier vertellen we je alles over wat jij moet weten om te zorgen voor de juiste gehoorbescherming voor bezoekers en crew. Wat is gehoorschade, wat doen belangrijke partijen om dit bij hun bezoekers te voorkomen en ben je als organisator verantwoordelijk als een bezoeker gehoorschade oploopt op jouw event?

Bron

Foto: I Love My Ears