branchenieuws

Het NBC sluit tot 1 september wegens brand

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Het NBC sluit tot 1 september wegens brand
Het beloofde een prachtig najaar te worden voor het NBC Congrescentrum. Het Nieuwegeinse familiebedrijf was meer dan klaar voor de start van het evenementenseizoen. Tot op de valreep het noodlot toesloeg. Op woensdag 7 september 2022 is het NBC getroffen door een grote brand. Daardoor is de locatie grotendeels verloren gegaan.

 

Rond 14:30 uur is er brand uitgebroken op het dak van de Event Hall. Alle aanwezige gasten en medewerkers zijn binnen zeer korte tijd in veiligheid gebracht. Na 12 uur blussen gaf de brandweer om 02:40 uur het sein brand meester. Hoewel de optische schade aan de buitenzijde van de locatie mee lijkt te vallen, is de schade aan de binnenzijde vele malen groter.

Alle ruimtes, technische apparatuur en materialen zijn verloren gegaan. Daarom is het NBC Congrescentrum genoodzaakt om tot 1 september 2023 haar deuren te sluiten. Alle bijeenkomsten die bij het NBC gepland staan tot 1 september 2023 kunnen hierdoor geen doorgang vinden.

Voor de congres- en evenementenlocatie staat de komende periode in het teken van de wederopbouw, maar ook in het helpen van opdrachtgevers met het vinden van alternatieve locaties. Gelukkig zit stilzitten niet in het DNA van het familiebedrijf en zijn de werkzaamheden al in volle gang. Ondanks deze tegenslag gaat het team van het NBC met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Wij wensen het NBC Congrescentrum veel sterkte toe.