branchenieuws

Groen licht Formule 1 Zandvoort

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Technische staf bij Formule 1 die de racewagen van Max Verstappen in de paddock duwen

De Formule 1 race in Zandvoort gaat in afgeslankte vorm door, zo laat de organisatie van de race weten. Twee derde van de capaciteit mag bezet worden en dus kunnen zo’n 70.000 fans per dag aanwezig zijn. Uiterlijk 18 augustus krijgen kaartkopers te horen of ze er dit jaar bij mogen zijn, of nog een jaartje moeten wachten.

Nu er groen licht is voor de eerste Formule 1 race in Zandvoort sinds 1985, krijgt de organisatie er meteen een probleem bij. De capaciteit mag namelijk niet vol worden benut en juist dat was een voorwaarde om geen verlies te lijden.

Het is weliswaar een meerdaags evenement maar op de locatie vinden geen overnachtingen plaats en er zijn vaste zitplaatsen op de buitentribunes, is de gedachte.

De Dutch Grand Prix vindt plaats in het eerste weekend van september. Op vrijdag en zaterdag zijn de trainingen en kwalificatie. Op zondagmiddag is de race.

Er mogen 70.000 bezoekers per dag worden ontvangen, oftewel ruim 100.000 minder dan waar vooraf op was gerekend. Het zadelt de organisatie op met een financieel gat, afgaande op de conclusies die al in de haalbaarheidsstudie werden getrokken.

De organisatoren van het evenement, hun sponsors en ‘partners’ (zoals Pon, Volker Wessels en Jumbo) hebben bijvoorbeeld getekend voor de zogenoemde ‘entrance fee’ van circa 20 miljoen euro, die overgemaakt moest worden aan Formule 1-eigenaar FOM. Ook is er flink geïnvesteerd in de organisatie zelf en verbouwing van het circuit.

Bron: NOS