branchenieuws

Evenementensector organiseert Unmute Us protestmars

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Unmute Us protestmars 21 augustus 2021

Na maandenlange inspanningen vanuit de evenementensector om te voldoen aan de wensen van de overheid, was er gisteravond tijdens de persconferentie wederom geen goed nieuws voor de evenementenbranche. Festivalorganisatoren zijn het zat en organiseren op 21 augustus een vreedzame protestmars genaamd Unmute Us.

“Elders in de samenleving is er wél ruimte voor volle voetbalstadions en overbevolkte kermissen, maar veilig georganiseerde evenementen krijgen geen ruimte. En dat is al zo sinds het begin van de pandemie, meer dan anderhalf jaar geleden. Er wordt gemeten met twee maten, met als voorlopig overtreffende trap de boodschap dat de Formule 1 in Zandvoort (met een capaciteit van tweederde van 105.000 bezoekers per dag) wél door mag gaan. Het getuigt van een totale ondermijning en miskenning van iedereen die cultuur en het uitgaansleven een warm hart toedraagt”, aldus de organisatoren.

Inmiddels hebben meer dan 300 festivalorganisatoren zich bij de actie aangesloten, waaronder ID&T. “Na 2 jaar jojo-beleid, voelt dit wéér als een worst die ons wordt voorgehouden en blijven we achter met een onzekere toekomst. Dit geldt voor iedereen die betrokken is bij onze sector, alle jongeren / jongvolwassenen en andere evenementen liefhebbers. Daarom wordt op 21 augustus een protest georganiseerd waarbij wij onze achterban, fans, toeleveranciers, artiesten en andere eventprofessionals oproepen zich aan te sluiten en opening per september af te dwingen”, aldus Rosanne Janmaat, COO van de ID&T Groep.

Meer informatie over de locatie en tijden van de protestmars volgen nog.