branchenieuws

Geen nieuwe wetgeving op het gebied van Preventie Gehoorschade

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
I Love My Ears oordoppen bij schreeuwende man

In een brief aan de Kamer heeft Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Maarten van Ooijen op woensdag 28 juni 2023 laten weten geen nieuwe wetgeving te initiëren op het gebied van versterkte muziek op (onder meer) festivals en evenementen.

De staatssecretaris stelt ervan overtuigd te zijn dat met een nieuw uitgebreid en aangescherpt convenant op korte termijn meer gezondheidswinst kan worden behaald, dan met het in gang zetten van een nieuw wetgevingstraject. De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) is blij met dit besluit. Al jaren maakt de VVEM zich hard voor het zorgvuldig meten en registreren van geluidsniveaus bij evenementen, goede voorlichting en het stimuleren van het gebruik van gehoorbescherming (met o.a. de I Love My Ears campagne) bij bezoekers en medewerkers van evenementen.

“We zijn blij dat de Staatssecretaris zijn vertrouwen in het convenant Preventie Gehoorschade versterkte muziek heeft uitgesproken en dat ook partijen als de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) toetreden en ook Koninklijke Horeca Nederland onderzoekt hoe aan te sluiten bij het convenant. Uiteraard hopen wij dat meer partners zich bij het convenant aan zullen sluiten, daar gehoorschade een breed maatschappelijk probleem is en zeker niet louter aan het bezoek van evenementen of festivals toegeschreven kan worden”, aldus de VVEM.