branchenieuws

Digitale kunsttentoonstelling gebaseerd op blockchaintechnologie bij Moco Museum

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
NFT tentoonstelling bij Moco Museum

Vanaf 10 december 2021 zal het Moco Museum in Amsterdam én in de nieuwe vestiging in Barcelona NFT-kunstwerken tentoonstellen. Moco Museum is een van de eerste musea ter wereld dat op deze wijze NFT-kunst deelt met het publiek. Hiermee laat het museum de huidige verandering in de kunstmarkt zien.

Blockchain en Bitcoin zijn inmiddels bekende begrippen voor de meeste mensen. De Non Fungible Token – NFT – is het nieuwe buzz-woord in de blockchainwereld. Een NFT is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten zoals digitale kunstwerken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de blockchaintechnologie.

Momenteel staan NFT’s volop in de belangstelling en vormt het een revolutie voor de ontwikkeling van digitale kunst. Naast dat het (digitale) kunstenaars een nieuw podium biedt, kunnen kunstenaars door de blockchaintechnologie rechtstreeks in contact treden met collectors en veilinghuizen. Een tussenpersoon is vaak niet meer nodig. Hierdoor zijn kunstenaars minder afhankelijk van galeries of anderen en dat geeft ze vrijheid. Zo kunnen ze een eigen community opbouwen.

Op 9 december, werd de NFT-tentoonstelling op feestelijke wijze ingeluid met de onthulling van Hexibit III, het digitale kunstwerk van DJ Don Diablo. Deze NFT bevat een audiovisueel bestand, dat een “visie” toont. Diablo’s visie voor de NFT neemt de fysieke vorm aan van een futuristische, ruimteschipachtige capsule waarin het digitale kunstwerk te zien is.