branchenieuws

Data testevents Ziggo Dome en Biddinghuizen bekend

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Tijdens het Back 2 Live congres op maandag 15 februari zijn de data bekend gemaakt van de testfestivals en testconcerten van Fieldlab Evenementen.

Zaterdag 6 maart start om 15.00 uur in Ziggo Dome in Amsterdam een dance event. Een dag later vindt daar om 16.00 uur een concert plaats. Op zaterdag 13 maart staat het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen vanaf 13.00 uur in het teken van een dancefestival en op zondag 14 maart van een popfestival. De organisatie van de vier evenementen is in handen van MOJO en ID&T.

Bij de evenementen in Ziggo Dome worden 1300 bezoekers verwacht, die worden verdeeld in 5 ‘bubbels’ van 250 personen en 1 groep van 50 personen. Op het evenemententerrein van Walibi Holland worden in totaal 1500 bezoekers per festival ontvangen, te verdelen in 3 groepen van 500 personen.

Onder andere RadboudUMC en BUAS in samenwerking met Logistics Community Brabant doen onderzoek naar onder meer contactmomenten in de bubbels en gedrag van bezoekers. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, zoals voorheen.

De line up van alle events wordt binnenkort bekendgemaakt en dan gaat ook de kaartverkoop van start. Via de website backtolive.nl hebben al meer dan 63.000 geïnteresseerden zich aangemeld. Bezoekers dienen zich te houden aan een aantal voorwaarden om de testevents veilig te kunnen laten verlopen. Let’s go back 2 live!