branchenieuws

Dancemuseum Our House op locatie club iT

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

De locatie van ’s werelds eerste museum voor elektronische muziek is bekend. Our House zal in augustus zijn deuren openen in het voormalige pand van de legendarische club iT in de Amstelstraat.

Our House gaat een deel van de ruimte delen met de, momenteel wegens lockdown gesloten, club Air. “Een hybride variant,” noemt initiatiefnemer Jeroen Jansen de constructie, die gebruikmaakt van het feit dat een discotheek overdag grotendeels leegstaat. “We zullen in het museum deels werken met opklapbare installaties. Zo is de dansvloer van Air ’s avonds onderdeel van de club en overdag een deel van onze museum experience.”

Vanaf de opening in augustus wil Our House gaan werken met tijdslots voor honderd bezoekers per uur. Zij worden door het museum geleid via wat Jansen ‘festivalpsychologie’ noemt. “Je begint met een drankje aan de bar met je vrienden, zoekt daarna je eigen weg over het festivalterrein en komt daarna allemaal samen voor de slot­act.” Bijkomend voordeel van de afgepaste groepen is dat de onderlinge afstand tussen de gasten – mogelijk voor langere duur onderdeel van museum- of theaterbezoek – eenvoudiger is te bewaren.