branchenieuws

Compensatie voor energiekosten cultuursector in de maak

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Chasse Theater - Venues

Culturele instellingen lijden onder de sterk stijgende energiekosten, maar vallen buiten de twee landelijke compensatieregelingen. Ze hopen op een derde steunpakket.

De energiekosten stijgen de pan uit. Voor veel culturele instellingen is het nauwelijks  meer te doen. Zo ging het Chassé Theater van 250.000 euro naar 1 miljoen en TivoliVredenburg van 400.000 naar 1.500.000 euro. Daar kan je niet tegenop verduurzamen.

De culturele sector is in gesprek met de regering om steun te krijgen voor de sterk gestegen energieprijzen. Het lijkt erop dat een nieuwe regeling voor energiecompensatie er voor het einde van het jaar van gaat komen. Tot nu toe heeft dit kabinet twee grote pakketten aangekondigd om te helpen met de sterk stijgende energiekosten: voor huishoudens en zzp’ers (pakket 1) en voor energie-intensieve mkb-bedrijven(pakket 2). En hoewel veel makers en zzp’ers uit de culturele sector nu dus wel worden geholpen, vallen culturele organisaties en instellingen onder geen van beide regelingen, net als andere (semi-)collectieve instellingen als zwembaden en verzorgingshuizen. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in door de nieuwe regeling die in de maak is.