branchenieuws

Chef-kok van Het Scheepvaartmuseum brengt kookboek uit

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Keukenteam-van-Het-Scheepvaartmuseum-in-overleg---credit-Simone-van-den-Berg

Afgelopen week verscheen ‘Nieuwe Oogst’, het allereerste kookboek van Ralph Dahlhaus – chef-kok van Het Scheepvaartmuseum – en zijn team.

Het boek geeft een unieke inkijk in de gerechten die het keukenteam van Het Scheepvaartmuseum heeft voortgebracht en de culinaire visie van koken met lokale, seizoensgebonden producten en aandacht voor het tegengaan van voedselverspilling.

Dahlhaus ondertekende als eerste Nederlandse chef-kok van een culturele instelling het manifest van Dutch Cuisine – een gemeenschap en keurmerk voor chefs die volgens duurzame principes willen koken. Deze principes – lekker, lokaal, en duurzaam en zo plantaardig mogelijk – passen goed binnen de ambities van Het Scheepvaartmuseum, dat in 2030 een volledig eco-positief museum wil zijn en steeds meer duurzame keuzes maakt in allerlei lagen van de organisatie. Nieuwe Oogst is nu te verkrijgen in de museumwinkel van Het Scheepvaartmuseum, in de webwinkel en verschillende boekhandels.