Afgelopen week verscheen ‘Nieuwe Oogst’, het allereerste kookboek van Ralph Dahlhaus – chef-kok van Het Scheepvaartmuseum – en zijn team.
Het boek geeft een unieke inkijk in de gerechten die het keukenteam van Het Scheepvaartmuseum heeft voortgebracht en de culinaire visie van koken met lokale, seizoensgebonden producten en aandacht voor het tegengaan van voedselverspilling.
Dahlhaus ondertekende als eerste Nederlandse chef-kok van een culturele instelling het manifest van Dutch Cuisine – een gemeenschap en keurmerk voor chefs die volgens duurzame principes willen koken. Deze principes – lekker, lokaal, en duurzaam en zo plantaardig mogelijk – passen goed binnen de ambities van Het Scheepvaartmuseum, dat in 2030 een volledig eco-positief museum wil zijn en steeds meer duurzame keuzes maakt in allerlei lagen van de organisatie. Nieuwe Oogst is nu te verkrijgen in de museumwinkel van Het Scheepvaartmuseum, in de webwinkel en verschillende boekhandels.