branchenieuws

Amsterdam ziet af van festival loting voor 2024

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Festival met uitzinnig publiek en confetti

Na grote onrust onder organisatoren vanwege een mogelijke loting, besloot burgemeester Halsema de evenementenkalender van 2023 een op een te kopiëren naar volgend jaar.

Dit betekent dus dat festivals als Loveland, Milkshake en Mystic Garden ook gelukkig weer een 2024 editie krijgen. Eerder ontstond er ophef over het feit dat wethouder Touria Meliani (Evenementen) aankondigde voor 2024 de beschikbare plekken voor festivals mogelijk te willen verloten. Aanleiding daarvoor was dat locatie Riekerhaven in Amsterdam Nieuw-West leek af te vallen, waardoor er te weinig beschikbare plekken waren.

Eerder was de festivalorganisatoren beloofd dat er t/m 2025 geen lotingen zouden plaatsvinden. De organisatoren van de festivals hebben de gemeenteraad nu uiteindelijk toch weten te overtuigen dat de lopende festivals gewoon door moeten kunnen gaan. De gemeente trekt extra geld uit om ervoor te zorgen dat locatie Riekerhaven, waar problemen met de bodem zijn, toch als festivallocatie gebruikt kan worden. Er is daarnaast ook nog beperkt plek voor nieuwe festivals.