branchenieuws

Amsterdam Light Festival verkent invloed van technologie en AI op individu en samenleving

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Amsterdam Light Festival 2023

Van 30 november 2023 t/m 21 januari 2024 vindt het jaarlijkse, internationaal toonaangevende Amsterdam Light Festival plaats. Met lichtkunst op prachtige, fotogenieke plekken in het centrum en langs de grachten wil de non-profitorganisatie bewoners en bezoekers verbinden én verrijken. Thema van de twaalfde editie is LOADING… Revealing Art, AI and Tech.

Voor de aankomende editie heeft het festival kunstenaars gevraagd na te denken over het effect van technologie en kunstmatige intelligentie op het alledaagse leven: hoe we communiceren, contact leggen en creëren. Wat is de impact van technologie en AI op ons menselijk zijn? Hoe verandert de samenleving en maatschappij door deze digitale evolutie? En waar liggen de grenzen? De verschillende perspectieven worden belicht op de route van 24 lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars, van gerenommeerde namen tot verrassende nieuwkomers.

De lichtkunstwerken staan dit jaar aan van zondag t/m dinsdag van 17.00 tot 22.00 uur en woensdag t/m zaterdag van 17.00 tot 23.00 uur. Nieuw dit jaar is de festival app met veel informatie, onder meer over het festival, het thema, de kunstwerken en kunstenaars. Ook nieuw is de festival hub, die geopend is van 14 december t/m 7 januari van 16.00 tot 21.00 uur. Tickets zijn via de website te koop.

Beeld: Van links naar rechts en boven naar beneden: artist impressions Chairwave van VOUW (NL), Atlas van Jon Voss (UK), Artificial Humans van Atelier Haute Cuisine (B) en Pool of Dreams van Vibhor Sogani (IN) © Amsterdam Light Festival