branchenieuws

800.000 bezoeken aan eerste editie Arcadia in Friesland

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Bosk -Afsluiting - Ruben van Vliet-21

Afgelopen zondag werd de eerste editie van de triënnale Arcadia afgesloten tijdens een drukbezochte slotperformance van het wandelende bos, Bosk. 

De eerste tellingen laten zien dat de cultuurhonderddaagse, die van 6 mei tot en met 14 augustus duurde en zich afspeelde op diverse plekken in Fryslân, zo’n 800.000 bezoeken heeft opgeleverd. Duizenden deelnemers werkten mee aan de bijna 200 artistieke projecten. Een van de programmaonderdelen, de kunstexpositie Paradys in Oranjewoud, is wegens succes met twee weken verlengd. De eerstvolgende editie van Arcadia staat gepland voor 2025.

Gedeputeerde Sietske Poepjes sluit zich bij Bootsma aan: “Dit project heeft laten zien waarom we Fryslân ook wel eens ‘it bêste lân fan d’ierde’ noemen, met hier en daar wat scherpe randjes. Nederland heeft meer Fryslân nodig.” Al in 2018 zette de organisatie van Arcadia de regio op de kaart toen Leeuwarden-Fryslân de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ droeg. Arcadia bouwt voort op dat succes. Immie Jonkman, algemeen directeur Arcadia: “Dit project is in corona-tijd is gemaakt wat voor de nodige uitdagingen zorgde. Ik ben erg blij met het mooie programma dat we samen met heel veel overheden, scholen, culturele organisaties, het bedrijfsleven en andere partners hebben neergezet. We hebben met z’n allen echt iets in beweging gezet en kijken ernaar uit dit voort te zetten in de volgende editie van 2025.”

Beeld: Ruben van Vliet