branchenieuws

21,4 miljoen euro voor ‘verzuipende’ culturele sector in Amsterdam

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Twee handen met briefjes geld

Het college van b. en w. presenteerde gisteren een uitvoerig plan om de noodlijdende Amsterdamse culturele sector ondersteuning te bieden tijdens de coronacrisis. Voor het noodplan is 21,4 miljoen euro gereserveerd.

Noodsteunregeling

De aanhoudende coronacrisis raakt de Amsterdamse culturele sector hard; het totale verlies aan inkomsten van de sector in 2020 en 2021 wordt geschat op 2,5 miljard en herstel komt pas in zicht tegen het einde van 2023.

Het college heeft daarom tot een nieuwe noodsteunregeling besloten, waarvoor 16 miljoen euro is gereserveerd. Te verdelen over instellingen die gebruik maken van subsidies (10 miljoen), kleinschalige (buurt)theates en musea (6 miljoen), broedplaatsen (0,4 miljoen) en (buurt)projecten via Amsterdams Fonds voor de Kunst (2 miljoen).

Voor nachtclubs en organisatoren van evenementen en festivals die te lijden hebben onder de coronacrisis is een noodplan in de maak die het mogelijk moet maken makers, dj’s en kunstenaars te boeken zodra er weer publiek mag worden verwelkomd. Voor festivals en evenementen worden in 2021 minder leges in rekening gebracht.