Venues

DUS zorgt met nieuw cateringconcept voor aaneenschakeling van creatieve verrassingen

Zo zinderend is de Zinderende Zomerkade!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Vorig jaar werden we bij DUS erg verrast door de creatieve foodconcepten tijdens de Winter Wonderwerf. Kijken we naar wat de Zinderende Zomerkade op het menu heeft staan, dan gaan we helemaal stralen. Wat onwijs onderscheidend. Dat is precies waarom we deze Utrechtse eventlocatie zo gaaf vinden!

We spraken kok Bas de Wit, uit wiens creatieve kok(er) de ideeën kwamen, en Tim Vreeswijk, Operationeel Manager bij DUS, om te horen hoe de concepten tot stand zijn gekomen en wat de eerste reacties van de gasten zijn. 

Buiten naar binnen halen

“Voor het foodconcept van Zinderende Zomerkade wilden we buiten naar binnen halen,” aldus Tim. “Daarbij is de presentatie van de food items minstens net zo belangrijk als het eten zelf. Het moet bij ons altijd net even anders. Niet voor niets dat we de culinaire ruimte het Speelkwartier noemen. Laat het serieuze gedeelte maar in de zalen achter. Tijdens de pauze-momenten is het tijd om te spelen… met eten.”

Creatieve vondsten

Met het uitspreken van die zin, gaat Bas helemaal aan. Hij is, samen met collega Barry, de bevlogen creatieveling die zorgt voor de bijzondere belevingen. “We hebben vier bomen gemaakt  die met de seizoenen mee veranderd. Daarin hangen we gevulde koeken en mini-kaneelrollen. En wat we ook ophangen? Hangop.” 

“Voor de ochtendbreak kan men terecht bij de waslijn. Die hangt kriskras door de ruimte én gaat zelfs naar buiten. Tussen de sokken, zwembroeken en hoedjes, vind je lekkere zandkoekjes.” Te grappig, al zeggen we het zelf.

Maar Bas is pas net begonnen, want wat volgt is een aaneenschakeling van toffe foodconcepten. De één nog ludieker dan de ander. Wat te denken van een bitterballenbaan waar gasten een bitterbal vanaf twee meter hoogte via gardes en pollepels in een bakje mosterd kunnen laten rollen. Of een salade bowl die wordt binnengereden op een DUPLO-trein, in een nagemaakt landschap waarin je de naast de locatie gelegen brug over het Amsterdam-Rijnkanaal herkent.

Gepersonaliseerde Graffiti Wall

De volgende vondst verdient een eigen alinea: de Graffiti Wall. Tijdens het dessert wordt deze muur de zaal binnengereden. De muur hangt vol met witte ijsjes die door de koks met verschillende spuitbussen worden voorzien van gekleurde cacaoboter bespoten. Zo worden eetbare kunstwerken gemaakt in jouw bedrijfskleuren. Dat is nou het typische DUS-randje! 

Oja, deze willen we niet onvermeld laten: je kunt ook a la minute gerookte eend krijgen, drie verschillende frikandellen (venkel, vegan en extra crispy) en dippen in de saus doe je op een canvasdoek. Oké oké, we stoppen met de voorbeelden. You’ve got the point, right?

Exclusief afhuren mogelijk

Al vanaf 50 personen kun je genieten (van een deel) van deze foodconcepten. In het Speelkwartier of op het strand geniet je (mogelijk samen met andere gasten) van het culinaire aanbod. Ben je met een grote groep en kies je ervoor om DUS exclusief af te huren, waarbij je de volledige locatie tot je beschikking hebt, dan kan je gaan voor het Pick & mix-concept. Zo kies je uit alle foodconcepten precies wat jij jouw gasten wilt laten serveren!

Ongeacht of je een deel of de hele locatie ter beschikking hebt, genieten ga je. Niet enkel van de catering, maar van de totale beleving. Zo is tijdens Zinderende Zomerkade het strand in ruimte verdubbeld, zodat je heerlijk buiten in festivalstijl van het zonnetje kunt genieten. Omringd door verschillende foodcourts (waaronder de buitenbar en giga-smoker), palletbanken, strandstoeltjes en prikverlichting. 

Er is eigenlijk maar één conclusie: dus we moeten naar DUS. Duhhh!

Beeld: DUS Utrecht