Venues

DeLaMar Theater elke dag bezig met verduurzaming eventlocatie

Stilstaan is geen optie

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Zoals Marit Adriaanse, Projectmedewerker Sales & Events van DeLaMar Theater, het treffend zei: “Het is niet omdat we een Green Key – goud certificaat hebben, dat we klaar zijn met het thema duurzaamheid. We blijven in beweging om te kijken hoe we de reguliere shows, maar ook de events zo duurzaam mogelijk kunnen organiseren.” 

Zo hoort het ook wat ons betreft. We waren benieuwd welke ontwikkelingen doorlopen zijn en wat dit voor positief effect heeft op jou als event manager als je deze locatie inzet voor een evenement.

Duurzame locatie in historische binnenstad

Tussen 2008 en 2010 is deze DeLaMar Theater volledig gerenoveerd. Het voordeel is dat de locatie destijds meteen een slag in duurzaamheid heeft kunnen maken. Maar zoals Marit al aangaf, is het daarna niet opgehouden. Even een kleine greep uit de ontwikkelingen:

  • Het hele pand is voorzien van LED-verlichting (inclusief de honderden spots die in het dak van de theaterzalen hangen).
  • Optimale luchtkwaliteit door aanwezige filters in het hele gebouw.
  • Goede isolatie door gebruik van onder andere driedubbel glas van de prachtige glazen voorgevel.
  • Energie-efficiënt stoken en koelen door slim gebruik te maken van warm en koud water door speciale opslag tientallen meters onder de grond. 
  • Filosofie van ‘papierloos werken’; ook opdrachtgevers worden hierin gestimuleerd door de inzet van de vele digitale schermen in het gebouw waar praktische informatie op kan worden gedeeld. 
  • Een samenwerking met JINC; een organisatie die strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet toekomstbepalend is. 

En zo kan het lijstje nog wel even doorgaan, met klimaatpositieve koffiebonen, een eigen elektrische bus, verbod op single use drinkbekers et cetera. Maar laten we eerlijk zijn… ze hebben wat ons betreft hun punt al gemaakt.

Midden in de stad; één met de natuur

Veel interessanter vinden we dat deze stadse locatie bewust met de natuur bezig is. Zo leeft er op het dak een bijenkolonie voor het behoud van de honingbij in de stad. Daarnaast is DeLaMar Theater sinds kort lid geworden van Greenbookings; een prachtig initiatief waarbij locaties 0,5% van de omzet wordt ingezet voor het planten van bomen. Uiteraard worden opdrachtgevers gestimuleerd om bij een boeking ook zelf een x-aantal bomen af te nemen, want samen maken we de planeet een stukje beter. Top!

Altijd adviserend richting opdrachtgevers

Leuk, zo’n duurzaam pand, maar laten we eerlijk zijn; een event is van zichzelf niet de meest duurzame vorm van communicatie. Hoewel DeLaMar het enorme voordeel heeft dat ze super goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en (OV) fiets. Whoop whoop! 

Maar alsnog is het een pré als je als locatie je opdrachtgevers wilt adviseren over de duurzame mogelijkheden. “Daar zijn we ons echt bewust van. Zo hebben we laatst een extra cateraar aangetrokken, namelijk Qeet, die zoveel mogelijk rekening houdt met duurzame catering in de vorm van lokaal en vegetarisch. Daarnaast denken we bijvoorbeeld graag mee om de no show naar beneden te krijgen. Gelukkig weten steeds meer organisaties ons juist vanuit het duurzaamheidsoogpunt te vinden en daar zijn we trots op.” 

Wil je zelf weten op welke wijze DeLaMar jouw event duurzaam kan faciliteren, neem dan snel contact met ze op. 

Beeld DeLaMar Theater