LIEF Amsterdam

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

LIEF AMSTERDAM – grootse binnen- en buiten(broed)plaats voor vrijheid

Een liefdevolle, rauwe en vooral grootse locatie in Amsterdam West. Dit is zo een eigenzinnige, culturele vrijplaats waar je als bedrijf durft te laten zien dat je klaar bent voor de toekomst. En dat kan weersomstandig altijd binnen én buiten!

Deze oase in de hoofdstad fungeert sinds een paar populaire jaren als alternatief commercieel festivalterrein, dinerruimte (tot 600 pax sitting dinner) en een tot in de late uurtjes bedrijfsfeest, met een uitdagende buiten-area omringd door kleurrijke, containers met daarin ateliers waar moderne kunstenaars zich naar de bezoekers kunnen uiten.

LIEF Amsterdam Overview

Prachtige feiten

Een locatie ophemelen met superlatieven kan elke taaltovenaar. Maar als je het van sec de feiten moet hebben, dan ben je echt aan de waarheid overgeleverd. Geen probleem bij LIEF AMSTERDAM, want wow: 2.000 m2 buiten en 1.200 m2 binnen, vergunning tot 23.00 uur buiten en 05.00 uur binnen, podia buiten en binnen, twee deks tribune van 14 x 4 meter, megavlonder van 100 m2, gratis parkeren en op loopafstand van metro en treinstation Sloterdijk.

LIEF Amsterdam Main presentatie
LIEF Amsterdam Diner set up
LIEF Amsterdam Diner Art 3d scherm
LIEF Amsterdam Courtyard Festival overview

Het mooiste licht van Amsterdam

Toen Erik van Wilsum, eigenaar van TOBACCO Theater, Uitjesbureau en Uitjes.nl, begreep dat de de locatie te koop kwam, was het meteen duidelijk dat hij de nieuwe eigenaar van LIEF AMSTERDAM wilde worden. “Alle nachtcultuur verdwijnt in Amsterdam. Ik vond het als Amsterdammer heel belangrijk om deze locatie voor de stad te behouden. En er tegelijkertijd voor de zakelijke markt ook een interessante evenementenlocatie van te maken. Zo kan je een gezonde bedrijfsvoering aangaan. En dat is ook nu weer gelukt!”

De rauwe en kunstzinnige sfeer is behouden, met de nodige upgrades op het gebied van inrichting, facilitaire voorzieningen én het lichtsysteem zijn bepalend in LIEF AMSTERDAM. Sterker nog; de lichtkunstenaars met wie intensief wordt samengewerkt creëerden volgens Het Parool tijdens ADE de meest indrukwekkende lichtkunst en -show van alle Amsterdamse locaties.

LIEF Amsterdam feestavond met lichtinstallatie
LIEF Amsterdam - Diner Lichtkunst

Volledige vrijheid

Passend bij deze culturele vrijplaats is dat je volledig vrij bent om te creëren en dat je beseft dat LIEF AMSTERDAM een commerciële locatie is waar je jouw bezoekers mee kan verrassen.

De locatie werkt op culinair vlak niet zomaar met een club koekebakkers samen. LIEF AMSTERDAM heeft het Michelin sterrenrestaurant Daalder kunnen strikken als privilege cateraar. Maar zeker vraagt deze verrasende nieuwe Amsterdamse locatie ook om een aankleding met foodtrucks en kan je voor een festival vibe kiezen uit een groot aantal foodtrucks.

LIEF AMSTERDAM is zo’n plek die je gezien moet hebben. Organisaties zoals TomTom, Akzonobel, GVB, Amnesty International, PWC en Holland Casino gingen je voor. Dat geeft meteen aan hoe breed deze locatie inzetbaar is. Je kunt er meer dan je bijna LIEF is!

.LIEF Amsterdam CourtYard Foodtrucks

Beeld: LIEF AMSTERDAM

ZALEN (4)
Main Inside
 • Oppervlakte 900m2
650
1300
500
Chill Out
 • Oppervlakte 360m2
280
500
200
Festival Area
 • Oppervlakte 1500m2
1000
1500
Backstage Area
 • Oppervlakte 45m2
toon alle zalen
verberg zalen

Kenmerken

 • Veel binnen- en buitenmogelijkheden
 • Rauwe locatie vol kunstuitingen
 • Volledige vrijheid qua toeleveranciers
 • Goed bereikbaar met OV en auto

Eigenschappen

 • Ligging
  In het stadscentrum
 • Bereikbaarheid
  Nabij treinstation Nabij luchthaven Nabij snelweg Bereikbaar per openbaar vervoer Eigen parkeergelegenheid
 • Faciliteiten
  Bar Tuin (Dak)Terras In-/outdooractiviteiten Invalidentoegankelijk Binnenruimte Eigen catering mogelijk Airconditioning Catering Audio visuele middelen Buitenruimte Geluidsinstallatie Exclusiviteit mogelijk Gratis Parkeren WIFI Theater
 • Geschikt voor
  Kick-off Bedrijfsborrel Meerdaagse Bijeenkomst Bedrijfsfeest Outdoor (Sport) Activiteit Beurs & Expositie Productpresentatie Brainstormsessie Relatie Evenement Congres Training Diner Vergadering Festival Workshop Fotoshoot Gala & Awardshow Indoor (Sport) Activiteit

Locatie LIEF Amsterdam

Branchenieuws van LIEF Amsterdam

 • Taartjes van Lief Amsterdam

  LIEF Amsterdam lanceert nieuwe website

  17 februari 2023
 • HEADER introduction ChatGPT_

  LIEF Amsterdam en The Shortcut bieden gratis workshop AI en Slimmer werken

  27 februari 2024